Uluslararası Otomotiv Mühendisliği Konferansı kapılarını açıyor!

Otomotiv sektörünün en prestijli etkinliklerinden biri olan Uluslararası Otomotiv Mühendisliği Konferansı – IAEC, 7-8 Kasım 2024 tarihlerinde Türkiye’nin teknoloji üssü olarak bilinen Bilişim Vadisi’nde, Kocaeli’nin Gebze ilçesinde kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Konferansta, otomotiv mühendisliğine dair en yeni gelişmeler ve küresel uzmanların değerlendirmeleri, teknik bir bakış açısıyla katılımcılarla paylaşılacak

Dokuzuncu kez düzenlenecek konferansta, otomotiv mühendisliğine dair en yeni gelişmeler ve küresel uzmanların değerlendirmeleri, teknik bir bakış açısıyla katılımcılarla paylaşılacak.

Organizasyonu OİB (Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği), OSD (Otomotiv Sanayii Derneği), OTEP (Otomotiv Teknoloji Platformu) ve TAYSAD (Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği) tarafından, SAE (Society of Automotive Engineers) iş birliği ile gerçekleştirilen IAEC 2024’te, konferans başkanlığını Prof. Dr. Aytül Erçil üstlenecek. Konferansın ilk gün ana konuşmasını ise, otomotiv dünyasının saygın isimleri arasında yer alan Uluslararası Motorlu Araç Üreticileri Organizasyonu OICA’nın Genel Sekreteri François Roudier gerçekleştirecek.

Otomotivde Dönüşüm Temaları ve Öne Çıkan Başlıklar

Bu yıl IAEC 2024, otomotiv sektörünün en önemli gündem maddelerine odaklanıyor. Konferansın ana başlıkları arasında “Akıllı Mobilite,” “Yapay Zeka,” “Alternatif Yakıtlar” ve “Üretimde Dijital Dönüşüm” yer alacak. Sektörün geleceğine yön veren bu başlıkların yanı sıra, otomotiv endüstrisinde inovasyonu teşvik eden start-up iş modelleri ve sektöre ilham veren yetenekli isimler de sahnede olacak.

Sektör İhtiyaçlarına Yönelik Gelişmeler Ele Alınacak

Uluslararası Otomotiv Mühendisliği Konferansı’nda Otomotiv sanayiinin küresel rekabet gücünü artırmak amacıyla mühendislik, Ar-Ge ve inovasyon yeteneklerinin geliştirilmesi, üniversiteler ile sanayi arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi ve ulusal-uluslararası düzeyde mühendislik şirketleri aracılığıyla yeni kaynakların kullanımının teşvik edilmesi gerektiği vurgulanacak. Bu gereksinimlere yanıt olarak IAEC 2024, mühendis kadroları ve araştırmacılara yönelik eğitim ve geliştirme fırsatlarını da ele alacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu