Tesla Model S, hırsızlar tarafından işte böyle çalındı

İngiltere’de bir güvenlik kamerasının yakaladığı görüntülerde hırsızların 30 saniyeden kısa bir süre içerisinde Tesla Model S park halindeyken çaldıkları görülüyor.

Model S, pazardaki diğer birçok otomobil gibi, bir anahtarın varlığını tespit ederek çalışan anahtarsız bir giriş ve çalıştırma sistemi kullanıyor. Son yıllarda otomobil hırsızları, röle saldırıları olarak bilinen bu tür sistemlerin güvenlik açıklarından yararlanmaya başladı.

Hırsızların bunun için tüm yapması gereken ise bir röle kutusu ve uzunca bir kabloyu otomobil sahibinin evinin önüne getirmek. Aracın anahtarı yakındaysa, röle kutusu, sinyali anahtarlıktan kopyalayarak aracın yanındaki ikinci hırsıza gönderiyor. Saniyeler içinde ise hırsızlar kapıların kilidini açıp hareket edebiliyorlar.

tesla model s

Tesla Model S şarj sırasında yanarak kül oldu!

Görüntülerde de hırsızlık tam olarak böyle işliyor. Beyaz Tesla Model S tesisin garajında dururken, röle kutusu ve kabloları olan bir adam ön kapıya doğru yaklaşıyor. Hırsız neredeyse içeriye adım atmadan arabanın kilitlerini açıp çalıştırıyor. Daha sonra ise arabayla birlikte uzaklaşıyor. Daha sonra ise otomobilin gittiğini fark eden insanların konuşma sesleri duyuluyor.

Alman Genel Otomobil Kulübü tarafından yapılan son araştırma, test edilen 237 anahtarsız girişe sahip aracın 230’unun, anahtarın araca gerçekte olduğundan daha yakın olduğunu düşünerek kandırılabileceğini ortaya koydu. Hırsızların otomobili çalmak için röle kutularını 18 saaniye boyunca anahtar yakınında tutmaları yeterli oluyor.

Tüm otomobil sahiplerini dikkatli olmaları konusunda bir kez de biz uyaralım.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Bildiğim kadarıyla bu hırsızlık türü tüm anahtarsız arabalar için geçerli, üstelik yorumlarda gördüm teslanın PIN sistemi varmış o PIN i girmeden arabayı hareket ettiremiyormuşsun muhtemelen ondan olsaydı böyle bir hırsızlık olmayacaktı. üzücü

  2. Tesla model s’im olcak vede ben onu dışarıda bırakcam evi arabanın üstüne yapar ben dışarıda yatarım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu