Binlerce otomobil taşıyan Golden Ray gemisi alabora oldu

M/V Golden Ray adında bir kargo gemisinin, haftasonunda ABD’nin Georgia eyaletinin Brunswick şehri yakınlarındaki St. Simons Sound açıklarında alabora olduğu öğrenildi.

Gelen ilk haberlere göre çok sayıda KIA ve Hyundai markalı aracın da gemide olduğu bildirilmişti. Daha sonra Hyundai bir açıklama yaparak gemide araçlarının olmadığını belirtti. KIA ise henüz bir açıklama yapmış durumda değil.

Golden Ray kargo gemisi hakkında fazla bir detay bilinmiyor ancak Reuters’ın yaptığı habere göre, gemide Orta Doğu’ya giden 4.000’den fazla araç bulunuyormuş. Geminin içinde hangi araçların olduğu ise tam olarak bilinmiyor.

Olayın hemen ardından ABD Sahil Güvenlik’i 24 kişiyi kurtarmak için büyük bir kurtarma çalışması başlattı. Kurtarma çalışmalarına iki MH-65 Dolphin helikopter, Brunswick istasyonundan iki tekne ekibi ve Sahil Güvenlik filikaları katılmış.

golden ray

Mürettebattan 20 kişi nispeten kolayca kurtarılırken, kalan dördüne ise ilk anda ulaşılamadı. Ancak daha sonra neyse ki korkulan olmadı; diğer günün sabahında başlanılan çalışmalar sonuç verdi ve 5 saat sonra kalan mürettebatın da hayatta oldukları ancak gemide mahsur kaldıkları öğrenildi. Yapılan çalışmalar sonrasında önce ilk üç kişi kurtarılırken, uzun uğraşlar sonucunda son kişi de mahsur kaldığı yerden çıkarıldı.

Kurtarılan mürettebatlar kontrol amaçlı hastahaneye kaldırılırken, Sahil Güvenlik Şefi John Reed, geminin içinde bir günden fazla zaman geçirmelerine rağmen mürettebatın iyi durumda olduğunu bildirdi.

Geçtiğimiz aylarda da benzer bir olay yaşanmış ve birçok otomobil taşıyan yük gemisi batmıştı. Her iki olayda da can kaybının yaşanmamış olması oldukça sevindirici.

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. Doğan Bey Görüyorum ki youtube’dan buraya okumaya gelen yeni gençler oldukça az gibiler. Öncelikle başarılarınızın devamını diler, bir hayalinizi gerçekleştirdiğiniz için ise sizi canı gönülden tebrik ederim. Abim ile görüşmüyor olsakta, sizi kendi abim gibi izliyorum. Ben Çinde yaşıyorum, Buradan bir isteğiniz ihtiyacınız olursa getiririm. Saygılar Doğan abi.

  2. Mükemmel bir site keşke app olarak olsa… Arayüz çok iyi, sade ve oldukça kullanışlı hem öyle internet haberciliğindeki saçmalıklar da yok tek kelimeyle harika editörlerin eline sağlık. Olası bir editör arayışında test edilmek isterim ??

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu