Sahte Lamborghini ve Ferrari üreten aile yakalandı

Brezilya polisi sahte Lamborghini ve Ferrari modelleri üreten, daha sonra ise onları çok ucuza satan bir fabrikayı kapattı.

Polisler geçtiğimiz günlerde ülkenin Catarina eyaletinde düzenledikleri baskında sekiz sahte süper otomobil ele geçirdi. Bu modeller arasında Lamborghini Huracan ve Gallardo’nun dışında Ferrari F430 da yer alıyor.

Fabrikayı bir baba ve oğulun işlettiği öğrenilirken, ürettikleri araçları 45.000 ile 60.000 Dolar arasında sosyal medya üzerinden sattıkları ifade edildi. Autos Fibra adıyla Youtube ve Instagram üzerinden reklam yapan aile, araçların marka, model ve renklerini de sosyal medyadan iletişime geçerek belirliyormuş.

Brezilya’nın G1 adlı haber sitesine göre, baba ve oğul yaklaşık iki yıldır bu işi yapıyormuş. Sahte araba üretmeye başlamadan önce ise babanın 20 yıl boyunca otomobil modifiye işiyle uğraştığı öğrenildi.

Bu Ferrari 599 GTB’yi, Çin’de 250 dolara satın alabilirsiniz

Fabrika içerisinde çekilen görseller, Lamborghini ve Ferrari modellerini ve amblemlerini gözler önüne seriyor. Araçların spor koltukları da yine fabrika tarafından orijinaline uygun şekilde üretiliyor. Bu otomobillerin görünüşleri aynı olsa da motorları ise müşterilerin tercihine göre daha güçsüz modellerden tercih ediliyormuş. Şirketin en çok Mitsubishi, Alfa Romeo ve Chevrolet motorları kullandığı bildirildi.

400.000 Dolar ile 800.000 Dolar arasında değişen maliyetlere sahip otomobilleri kopyalayıp çok daha ucuza satan baba ve oğul şimdi ‘sınai mülkiyet suçu’ ile yargılanıyor.

İlgili Makaleler

11 Yorum

  1. Yillardir uretiyor ve hatta haberini bile yapmislar yillar once. O zaman yakalanmadi’da simdi neden tutukladilar ki ?

  2. Yav arkadaş bu kadar araba yapmayı biliyorsun bir de kendi özgün ürününü çıkarsana vay beeeee

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu