BMW X4 üretimi sona eriyor! İşte ayrıntılar:

Alman otomobil üreticisi BMW, yenilenen ürün gamıyla birlikte X4 modelinin üretiminin sonlanacağını açıkladı.

Motor1.com tarafından yapılan paylaşıma göre BMW, yeni nesil X2’nin boyutlarında yaşanan büyüme sebebiyle X4 üretimini sona erdirecek. Marka yetkileri tarafından dergi ile gerçekleştirilen röportaja göre son dönemde X2’nin sunduğu özellikler ve fiyat etiketinin X4’e yaklaşması şirketin bu tarz bir karar almasına sebep oldu. Ayrıca yetkilerin yeni X3’ün X4’ün yerini alabileceğini vurguladı.

BMW, şimdilik X4 modelinin üretiminin ne zaman sona ereceğini net olarak paylaşmasa da yeni neslinin geliştirilmeyeceğini belirtti. Yeni nesil BMW X3’ün teslimatlarının bu yılın sonlarına doğru başlayacağını düşündüğümüzde X4’ün kısa bir süre içerisinde üretim hattından kaldırılacağını söyleyebiliriz. Büyük ihtimalle modelin üretimi 2025 yılında sona erecek.

Her ne kadar X4 tarihin tozlu sayfalarına karışacak olsa da BMWBLOG tarafından paylaşılan son rapora göre markanın yeni platformu olan Neue Klasse üzerine inşa edilecek olan tamamen elektrikli iX4 2027 yılında bizlerin karşısına çıkacak. Araç, markanın 2028’a kadar tanıtmayı planladığı tamamen elektrikli 6 modelden biri olacak. iX4’ün öncesinde tamamen elektrikli iX3 SUV ve i3 Sedan bizlerin karşısına çıkacak.

İlk olarak 2014 yılında tanıtılan BMW X6’nın küçük bir versiyonu olan araç, yüksek vergiler sebebiyle uzun zamandır ülkemizde satılmıyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu