60 Saniye filminin yıldızı ‘Eleanor’ satışa çıktı

60 Saniye filminde Eleanor ismi ile ün kazanan Ford Mustang Shelby GT500 modelinin birçok replikası yapıldı. Ancak bu gördüğünüz bir replika değil. Resimdeki araç filmde kullanılan araçlardan bir tanesi.

Sinema Vehicle Services, Steve Stanford ve Chip Foose tarafından filmin yapımı için sadece 11 adet Eleanor Mustang yapılmış. Üretilen araçlardan sadece 3 tanesinin ise yürür durumda olduğu belirtiliken, bu otomobil de onlardan bir tanesi.

Filmlerde kullanılan efsane otomobiller

Otomobil, dünyada önde gelen egzotik otomobil bayilerinden Al Ain Class Motors’tan satışa sunulmuş durumda. İlanda aracın 60 Saniye filminde Nicholas Cage tarafından kullanıldığı dışında fazla bir detaya yer verilmemiş. 1.300.000 AED (Arap Emirlikleri Dirhemi) fiyatı yaklaşık 2.423.000 TL’ye denk geliyor. Bu fiyatı çok bulabilirsiniz ancak Eleanor örneklerinden biri bu yılın başlarında yaklaşık olarak 5.830.000 TL’ye satılmıştı. İlanda yer alan görüntülerde aracın konsolunda Carol Shelby’nin de imzası yer alıyor ki bu ayrıntı aracın değerini bir kat daha arttırıyor. Bu yılın başında satılan araçta ise imzanın yer almadığını hatırlatalım.

60 Saniye filminde yer alan Mustang’ler ve 351 V8 motora ev sahipliği yapıyor. Özel bir emiş sistemine ve nitro kitine sahip olan aracın 660 beygir güç üretebildiği belirtilmiş. Aracın sadece 1.600 km’de olduğunu söylemekte de yarar var. Bu özellikleri ile Eleanor’un tam bir koleksiyon parçası olduğunu söyleyebiliriz.

Sizin 60 Saniye filmi ve Eleanor hakkındaki düşünceleriniz neler?

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Abi bu araba benim hayalimdeki araba bu filmi çocukken izleyip aşık oldum bu araba hakkında haber yapacağını hiç düşünmemiştim az önce arkadaşlar arasında hayalinizdeki araba ne diye konuşurken bu haberine denk geldim takip ediyorum daha dün akşam ümit abiyle Toyota c-hr hibrit incelemenizi izledim umarım bı gün benim yerime bu arabaya biner ve videosunu çekersin <3

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu