BYD, Türkiye’ye yatırım için anlaşma imzaladı!

Çinli otomobil üreticisi BYD, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile yatırım anlaşmasını imzaladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile BYD Yönetim Kurulu Başkanı Wang Chuanfu fabrika kuruluşu için yatırım anlaşmasını imzaladı. Şirket tarafından yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:

“Türkiye’nin gelişen teknoloji ekosistemi, güçlü tedarikçi tabanı, olağanüstü konumu ve nitelikli iş gücü gibi sahip olduğu eşsiz avantajlar sayesinde, BYD’nin bu yeni üretim tesisine yaptığı yatırım, markanın yerel üretim yeteneklerini daha da geliştirmekte ve lojistik verimliliği artıracaktır. Bölgede yeni enerji araçlarına yönelik artan talebi karşılayarak Avrupa’daki tüketicilere ulaşmayı hedefliyoruz”

Bakanlık tarafından aktarılan bilgilere göre Çinli otomobil üreticisi tarafından kurulacak tesiste yıllık 150.000 adet otomobil üretimi gerçekleştirilecek. Sadece elektrikli ve şarj edilebilir hibrit modellerin üretileceği bu tesise ek olarak yeni teknolojiler geliştirilebilmesi adına bir Ar-Ge merkezinin de kurulumu gerçekleştirilecek.

Yeni yatırımla birlikte fabrika 2026’nın sonunda üretime başlayacak ve doğrudan yaklaşık 5.000 kişiye istihdam sağlayacak. Şimdilik fabrikanın kurulacağı yere dair net bir bilgi paylaşılmasa da iddialara göre tesis Manisa’da kurulacak.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce BYD‘nin ardından diğer Çinli otomobil üreticilerden de bu tarz bir yatırım adımı görür müyüz? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu