Togg T10F hakkındaki ilk bilgiler resmi sitede göründü!

Togg, T10X ile ilk aracını yollara çıkarmasının ardından gözünü ikinci modele dikmiş durumda. T10X ile SUV pazarında ciddi bir oyuncu olduğunu kanıtlayan Tog, şimdi ise gözünü sedan pazarına çevirdi. İlk olarak CES 2024 fuarında kendisini gösteren Togg T10F için bilgiler de yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Togg T10F’in teknik özellikleri markanın internet sitesinde kendisini göstermiş durumda.

Togg T10F’in teknik özellikleri resmi siteye taşındı!

“T10F sadece bir otomobil değil, aynı zamanda Togg ekosistemine bağlı ve hayatınızı kolaylaştıran çözümler sunan bir akıllı cihazdır” ifadeleri ile resmi sitede yer alan yerli otomobilimizin teknik özellikleri de yavaş yavaş belli oluyor.

Buna göre iki farklı güç aktarma organı ile sunulacak olan Togg T10F, buna bağlı olarak farklı güç seviyeleri sunacak. Aracın tek elektrik motorlu versiyonu arkadan itişli olarak sunulurken 218 beygir güç ve 350 Nm tork sunacak. Arkadan itişli versiyonun 0-100 km/s hızlanması ise 7.2 saniye olarak belirtiliyor. Çift elektrik motoruna sahip olan versiyon ise dört tekerlekten çekiş sunacak. 435 beygir güç ve 700 Nm tork sunan aracın 0-100 km/s hızlanması ise 4.6 saniye olarak belirtiliyor.

Tüm bu bilgilerin yanı sıra aracın menzil ve şarj süresi de belli olmuş durumda. Buna göre uzun menzilli versiyon WLPT fdöngüsüne göre 600 km’lik bir menzil sunacak. Diğer yandan aracın bataryasını yüzde 20’den yüzde 80 oranına çıkarmak ise 180 kW’lik DC şarj cihazı ile sadece 28 dakika olacak. Yerli otomobil üreticisi bu değerlerin yapılan resmi testlerden sonra ise değişebileceğinin altını çiziyor.

Togg daha önce bu bilgilerin bir çoğunu CES 2024 ile birlikte paylaşmıştı ancak teknik özelliklerin resmi siteye de aktarılması ile yeni sedan otomobilin yollara çıkış tarihinin yaklaştığını söylemek mümkün. Togg CEO’su M. Gürcan Karakaş daha önce yaptığı açıklamada Togg T10F’in 2025 yılında yollara çıkacağını açıklamıştı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu