Cupra Terramar, 3 Eylül’de görücüye çıkıyor!

Cupra, iki yıl önce ilk ipuçlarını verdiği Terramar modelini tanıtmaya hazırlanıyor. İspanya merkezli şirket, son yaptığı paylaşım ile yeni SUV modellerinin 3 Eylül tarihinde tanıtılacağını duyurdu. Cupra, yeni modelinde “duyguyu performansla harmanlama ve yeni bir dönemin kahramanı olma” mottosu ile hareket ediyor.

Cupra Terramar, Volkswagen Tiguan’ın daha sportif bir versiyonu olarak nitelendirilebilir

Adını Terramar pistinden alan yeni model, her geçen gün büyüyen SUV pazarına farklı bir soluk getirmeyi amaçlıyor. Yakın zamanda tanıtılacak araç hakkındaki bilgilerimiz ise cesur bir tasarıma ve yeni nesil eHybrid teknolojisine sahip olacağı dışında oldukça kısıtlı.

Volkswagen Tiguan’ın daha sportif bir versiyonu olarak nitelendirebileceğimiz Cupra Terramar, markanın diğer modellerinden de hatırladığımız üçgen detaylara yer verilen bir ön yüze sahip. Özellikle farlar içerisine yerleştirilen üçgen formlu LED gündüz farları araca oldukça farklı bir hava katıyor.

Arka tarafa doğru ilerlediğimizde ise eğimli tavan çizgisi ile aerodinamik bir görünüm sunan Terramar’ın yükselen omuz çizgisi ise araca daha sportif bir görünüm kazandırıyor. Terramar’ın tasarımcıları akıllıca bir şekilde aracın kalın D sütununu siyah bir şerit ile tavandan ayırarak bu bölümün sıkıcı görünmesinin de önüne geçiyor. Arka bölümde ise Leon ve Formentor‘dan alışık olduğumuz bir aydınlatma grubu bizleri karşılayacak.

Cupra, 2022 yılında yaptığı açıklama ile Terramar’ın Macaristan’da üretileceğini ve 100 kilometrelik elektrikli kullanıma izin veren bir hibrit güç ünitesi ile sunulacağını belirtmişti. Bu veriler düşünüldüğünde aklımıza ise Terramar ile aynı altyapıyı paylaşan Tiguan’ın hibrit versiyonu geliyor. 1.5 TSI motora eşlik eden elektrik motoru ve 19.7 kWh’lık batarya takımı ile Tiguan, 120 kilometreyi aşan menzil sunuyor. Volkswagen’in hibrit modeli 204 ve 272 beygirlik iki farklı güç seçeneği ile satın alınabiliyor.

Tüm bunları göz önüne aldığımızda Terramar’da da Tiguan Hybrid’de sunulan güç ünitesini görmek bizleri şaşırtmayacaktır. Cupra’nın sportif karakterini düşündüğümüzde ise yeni modelin Tiguan’a göre birkaç beygire daha ev sahipliği yapmasını bekleyebiliriz. 3 Eylül’de yapılacak tanıtım ile tahminlerimizin ne kadar doğru çıkacağını da göreceğiz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu