Peugeot 3008 yeni yüze ve teknolojilere kavuştu

Peugeot’un başarılı SUV modeli 3008 makyajlandı. Yenilenen Peugeot 3008 yeni ön yüzü ve teknolojileri ile Volkswagen Tiguan ve Nissan Qashqai gibi modellere karşı elini güçlendirmiş oldu.

İlk olarak tasarımı ele alırsak, Peugeot 3008’in dikey gündüz LED farları ile birlikte markanın yeni yüzüne kavuştuğunu görüyoruz. Ön farlar ile ön ızgarada iç içe geçerek güzel bir görüntü ortaya koymuş. Çerçevesiz ön ızgaranın yanlara doğru uzayan yarıklarının oldukça farklı bir görünüm ortaya koyduğunu söyleyebiliriz. Arka bölümde de tamamen LED stop lambalara ev sahipliği yapan modelin yeni renk seçenekleri sunduğunu da belirtelim.

Celebes ve Vertigo adı verilen iki farklı mavi renk seçeneğine kavuşan güncellenen Peugeot 3008, Black Pack adı verilen siyah temalı bir paketle de tercih edilebilecek. Bu pakette aracın ön ızgarası, Peugeot logoları, ön çamurluk çerçeveleri, tavan barları, spoyler, arka tampon eşiği, silecekler, kapı eşikleri koyulaştırılmış şekilde karşımıza çıkacak. Bu siyah temalı pakette 19 inçlik özel Washington koyu renkli jantlar da yine unutulmamış.

İç mekan da maykayjdan nasibini almış

İç mekana geçtiğimizde ise yeni 10 inçlik bir bilgi-eğlence ekranı ile karşılaşıyoruz. Bilgi-eğlence sisteminin Apple CarPlay ve Android Auto destekli olduğunu hatırlatalım. Bu bölümün altında ise radyo, klima, uydu navigasyonu, araç ayarları, telefon, mobil uygulamalar ve dörtlüler için uçak kokpitini andıran yedi tuşlu kısım yer alıyor. Hibrit versiyonda ayrıca sürüş tercihleri için ekstra bir tuş daha bulunuyor. Çağımızın gerektirdiği üzere kablosuz akıllı telefon şarj özelliği de sunan yeni 3008’de opsiyonel olarak 515 W’lik Focal ses sistemi de tercih edilebiliyor. Yapılan makyaj operasyonu ile birlikte 2020 Peugeot 3008 yeni döşeme ve kaplama seçeneklerine de ev sahipliği yapacak.

Tüm bunların yanı sıra içten yanmalı motora sahip modeller bundan böyle Normal, Eco ve Sport olmak üzere üç farklı sürüş modunu standart olarak sunacak. Hibrit versiyonda ise bu seçenekler Electric, Hybrid ve Sport olarak değiştirilmiş.

Yapılan değişiklikler sadece görselle sınırlı kalmamış elbette. Kompakt SUV segmentinde bir ilk olan Gece Görüşü özelliği sunacak olan 3008, dur-kalk özellikli Adaptif Hız Sabitleyici, Şerit Takip Asistanı, yeni nesil Otomatik Acil Durum Freni, genişletilmiş trafik işaretleri algılama ve birçok yeni sürüş asistanı sistemi ile birlikte gelecek.

İki farklı hibrit motor

Kaputun altına bakacak olursak iki adet hibrit güç ünitesinin yanı sıra 3 farklı içten yanmalı motora sahip versiyon da seçenekler arasında. Güçlü olan hibrit versiyondan başlayacak olursak, HYBRID4 300 e-EAT8 adı verilen model dört tekerleğine birden güç gönderebiliyor. 200 beygirlik Puretech benzinli motorun yanı sıra 110 ve 112 beygir güç üretebilen iki adet elektrik motoruna ev sahipliği yapan modelin toplam gücü ise adından da anlaşılacağı üzere 300 beygir. 225 beygirlik versiyona gelecek olursak, gücünü sadece ön tekerleklere ileten bu model, 180 beygirlik Puretech benzinli motorun yanında 110 beygir güç üreten elektrik motoruna sahip.

Fosil yakıtlı versiyonlara geçtiğimizde ise iki adet benzinli motorla karşılaşıyoruz. 130 beygir güç üretebilen 1.2 litrelik motorun yanı sıra 180 beygirlik 1.6 litrelik güç ünitesi de yine seçenekler arasında. 1.6 litrelik olan motor sadece 8 ileri otomatik şanzımanla tercih edilebiliyor. Dizel cephesinde ise 1.5 litrelik 4 silindirli ünite 130 beygir güç üretebiliyor.

Yenilenen Peugeot 3008 modelinin satışlarına 2020 yılının son çeyreğinde başlanması planlanıyor. İlerleyen günlerde detaylarla sizlerle olacağız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu