Subaru’dan tamamen elektrikli STI E-RA konsepti

Subaru, Tokyo Otomobil Fuarı’na oldukça iddialı geliyor. Yayınlanan basın bülteninde Japon üretici farklı konsept otomobillerinin ön izlemesi yer alıyor. En dikkat çekici tanıtım markanın elektrikli otomobillere geçisini temsil eden STI E-RA konsepti olacak. Bunun yanı sıra WRX S4, Levorg ve BRZ’nin STI Performance versiyonlarını da yine bu fuarda göreceğiz.

Subaru bu konsept model ile birlikte elektrikli otomobillere göz kırpıyor

Marka, STI E-RA konseptini, “karbon nötr çağ için motor sporları araçlarının çalışma modeli” olarak tanımlıyor. Bir yarış arabası prototipi olarak ortaya çıkacağı için bu aracın yakın zamanda üretime geçmesini ise beklemiyoruz. Ancak yine de markanın bu konsept model ile birlikte elektrikli otomobillere göz kırptığı da bir gerçek.

Paylaşılan ön tanıtım görselinde konsept aracın C şeklindeki LED farlarını, çift havalandırmalı motor kaputunu, aydınlatmalı kırmızı STI logosunu görüyoruz. Bu logo düzeninin ilerleyen aşamalarda diğer Subaru modelleri tarafından kullanılmasını da bekleyebiliriz. Subaru aracın tamamen elektrikli güç aktarga organına sahip olması dışında başka bir bilgi paylaşmayı reddetti.

Subaru, yeni dönem motor sporları konseptinin yanı sıra, WRX S4, Levorg ve BRZ’nin STI Performance versiyonları da fuarda sergilenecek diğer araçlar olacak. Konsept olarak adlandırılan bu modeller için de bazı görseller paylaşıldı. STI Performance versiyonlarının ön izlemesi için WRX S4 modelini tercih eden Subaru, çeşitli aerodinamik eklentiler ile aracı çok daha sportif bir görünüme kavuşturmuş. Bu aerodinamik parçalar muhtemelen diğer modeller için de geçerli olacak.

Aerodinamik pakette, pembe renkli ön splitter, yan marşpiyeler,yan aynalar ve arka tampon eklentisi dikkat çekiyor. STI ambleminin de yine pembe renkli tercih edildiği modelde ayrıca bir büyük karbon fiber arka spoyler de kendisine yer bulmuş. Yeniden tasarlanan daha sportif tamponlara ev sahipliği yapan aracın siyah jantları ise performans lastikleri ile kaplanmış. Hali hazırda Japon pazarında satışta olan WRX S4 STI Sport R modeline göre performans anlamında herhangi bir iyileştirme olup olmadığını bilmiyoruz. Subaru sadece araçta ekstra performans için yeni bir susturucunun kullanıldığını söylemekle yetindi.

Benzer şekilde, Levorg STI Performance konsepti de yakın zamanda tanıtılan Levorg STI Sport R donanımını temel alacak. BRZ STI Performance konseptinde de yine WRX S4 STI Performance konseptinde yer alan aerodinamik eklentileri görmeyi bekliyoruz.

Son olarak, bu yıl sınıfında birinci olan BRZ GT300 2021 de otomobil üreticisinin standında sergilenecek. Subaru ayrıca Tokyo Otomobil Fuarı’nda düzenlenecek olan ankete katılan bir kişiye WRX STI Sport R EX hediye edecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu