Evrim geçiren yeni Hyundai Accent ortaya çıktı!

Hyundai, yeni nesil Verna modelini tanıttı. Hindistan pazarına özel olarak çıkarılan yeni model, dikkat çekici tasarımı ve daha büyük boyutları ile segmentinde iddialı olacak gibi görünüyor. Hindistan pazarında Verna ismiyle tanıtıla otomobil diğer pazarlarda ise Hyundai Accent ismi ile karşımıza çıkacak.

Yeni Hyundai Accent hem dışarıda hem de içeride oldukça yenilikçi bir tasarıma sahip

Yeni Hyundai Verna, keskin ve cesur tasarım çizgileri ile ağabeyi Elantra’ya göndermede bulunuyor. Yeni model önde boydan boya uzanan LED aydınlatma grubu ile Hyundai’nin yeni tasarım felsefesine de kavuşuyor. İnce LED aydınlatmalar yeni Kona ve yakında tanıtılması beklenen makyajlı Sonata’da yer alıyor.

Aracın arka bölümünde de yine mevcut Elantra modeline benzer bir tasarım bizleri karşılıyor. Boydan boya uzanan LED stop lambaları her iki üçta aşağı doğru uzanarak agresif bir görüntü oluşturuyor. Aracın yan tarafında da yine Elantra’dan hatırladığımız karakteristik çizgileri görmek mümkün.

Dış tasarımı ile oldukça iddialı olan yeni Verna’nın iç tasarımda da oldukça yenilikçi bir görüntü sunuyor. 10,25 inçlik dijital gösterge paneline kavuşan modelde yine aynı boyutlardaki bilgi-eğlence sistemi ekranı ile günümüz beklentileri karşılanıyor. İç mekanda lüks algısını artırmak isteyen Hyundai 64 farklı ambiyans aydınlatması ve deri döşemelerle bu konuda önemli adımlar atmış gibi görünüyor.

Tasarım ve iç mekanı ile oldukça dikkat çeken Hyundai Verna, güvenlik teknolojileri konusunda da oldukça iddialı. Ön çarpışma asistanı, şerit takip sistemi, kör nokta uyarı sistemi, adaptif hız sabitleyici ve uzun far asistanı gibi önemli özellikle Hyundai’nin yeni B segment sedan modelinde yer alacak.

Yeni Hyundai Verna kaputun altında ise 1,5 litrelik iki benzinli motor seçeneği sunuyor. MPi motor 115 beygir ve 144 Nm tork sunarken, 6 ileri manuel veya CVT şanzımanla satın alınabiliyor. Manuel şanzıman 100 kilometrede ortalama 5,35 litrelik tüketim sunarken, CVT şanzımanda ise bu değer 5,11 litre olarak ölçülüyor.

Diğer yandan turbo beslemeli GDi motor ise 160 beygir güç ve 253 Nm tork değerleri sunabiliyor. Güçlü versiyon yine 6 ileri manuel şanzımanın yanı sıra 7 ileri çift kavramalı vites kutusuyla satın alınabilecek. Bu modelin yakıt tüketimi ise şanzımanlara göre sırası ile 100 kilometrede 5 ve 4,86 litrelik yakıt tüketimine sahip.

Hyundai atmosferik motorlu yeni Verna’nın fiyatını 1,08 milyon rupi (yaklaşık 248 bin TL) olarak belirlemiş durumda. Diğer yandan turbo motorlu Verna için istenen fiyat ise 1,48 milyon rupi (yaklaşık 341 bin TL).

Ülkemizde bir dönem oldukça sevilen ve en çok satılan araçlar arasında olan Hyunda Accent Blue son olarak 2018 yılında ülkemizde kendisini göstermişti. O günden bu yana ise Güney Koreli üreticinin Accent modeli ülkemizde maalesef satışa sunulmadı. Tasarımı ve sunduğu teknolojiler ile fark yaratması beklenen yeni Hyundai Accent modelinin ülkemizde satışa sunulup sunulmayacağı ise bilinmiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu