Hibrit ünitelere sahip yeni Audi A5 tanıtıldı!

Alman otomobil üreticisi Audi, hibrit güç ünitelerine sahip yeni nesil Audi A5 modelinin tanıtımını gerçekleştirdi.

İlk olarak araca baktığımızda artık sportback bir gövde tipine sahip olmadığını görüyoruz. Ürün gamında yaşanan değişikler sebebiyle araç, A4’ün yerini alarak sedan ve avant gövde tipleriyle karşımıza çıkıyor. Aracın ön bölümünde bizleri yeni LED farlar ve daha ince bir ızgara karşılıyor. Genişletilen çamurluklar ve yeni tamponlarla birlikte model oldukça sportif gözüküyor.

Arka tarafa geçtiğimizde ise bizleri farklı grafiklere sahip olan ve ortadan birleşen bir stop grubu karşılıyor. Gömülü kapı kolları ve yeni jant seçenekleriyle araç şık gözükmeyi başarıyor. İç mekana geçtiğimizde 11.9 inç boyutundaki dijital gösterge paneliyle 14.5 inç boyutundaki multimedya ekranı gözümüze çarpıyor. Yeni MMI multimedya sistemine sahip olan araç gelişmiş bir head-up display ve opsiyonel olarak 10.9 inçlik yolcu ekranı sunuyor.

Teknik tarafa gelirsek PPC platformu üzerine inşa edilen ilk araç olan yeni Audi A5, benzinli olarak 2.0 litrelik turboşarjlı 4 silindirli bir ünite sunuyor. Bu ünite, önden çeker 150 beygir ve 4 çeker 204 beygir seçenekleriyle satın alınabiliyor.

Dizel tarafına geçtiğimizde ise bizleri 2.0 litrelik 48 volt hafif hibrit destekli bir ünite karşılıyor. 204 beygir güç üretebilen motora ek olarak elektrik motoru da 24 beygir güç üretebiliyor. Performans tarafında ise yeni Audi S5’te 3.0 litrelik V6 benzinli bir ünite sunuluyor. Toplamda 367 beygir güç üretebilen araç, S tronic çift kavramalı bir şanzımanla kombine ediliyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu