BYD, elektrikli hatchback modeli ile oldukça iddialı!

Elektrikli otomobil modellerinin sayısı her geçen gün artarken Çinli otomobil üreticileri de bu konuda başı çekiyor. Pazarın en dikkat çekici markalarından bir tanesi de hiç kuşkusuz BYD. Çinli otomobil üreticisi, yeni elektrikli Seal 06 GT modelini tanıttı. BYD yeni modeli ile hatchback pazarında da söz sahibi olmayı hedefliyor.

BYD Seal 06 GT, hem tek motorlu hem de çift motorlu düzenle satılacak

BYD, yeni Seal 06 GT modelinin ilk ipuçlarını bizlere 2024 Pekin Otomobil Fuarı’nda Ocean M Concept ile vermişti. Tasarım konusunda konseptin çizgilerine sadık kalınmış olsa da bir zamanlar ona ateşli hatchback havası veren agresif aerodinamik özelliklerin ise artık geri planda kaldığını görüyoruz.

Aracın ön tarafında sportif hava girişleri dikkat çekerken, kaput üzerindeki hava girişlerine de doğal olarak veda edilmiş. Far ve stop lambalarının formları korunurken, LED grafiklerin ise bir miktar değiştiğini görüyoruz. Diğer yandan konsept modeldeki kameralı yan aynaların yerini ise geleneksel türevleri almış. Aracın iki parçalı agresif spoylerine ve ortasında yer alan F1 araçlarını hatırlatan tepe stop lambası da üretim modelinde yer verilmeyen detaylar arasında.

İç mekanda, aracın dijital kokpiti, direksiyon simidi ve tuş takımı ile genel olarak bizlere BYD Seal Sedan modelini hatırlatıyor. Dijital gösterge ekranı ve klima menfezleri ise yeni elektrikli hatchback için özel hazırlanmış gibi görünüyor.

4.630 mm uzunluğa ve 2.820 mm dingil mesafesine sahip olan bu yeni BYD Seal 06 GT, daha küçük Dolphin ile biraz daha büyük Seal sedan arasında konumlandırılmış durumda. Yeni elektrikli hatchback modelin direkt rakipleri olarak ise VW ID.3 ve MG4‘ü gösterebiliriz. Ancak BYD’nin yeni modeli boyut olarak her iki araçtan da biraz daha büyük.

Seal 06 GT, hem tek motorlu RWD hem de çift motorlu AWD güç aktarma organlarına ev sahipliği yapmak için tasarlanmış BYD’nin e-Platform 3.0 Evo mimarisini kullanıyor. Marka tarafından henüz aracın teknik verileri paylaşılmamış olsa da Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre tek motorlu versiyon için 218 beygir, çift motorlu versiyon ise 422 beygir güç üretecek.

BYD, Seal 06 GT’nin resmi lansmanını 30 Ağustos tarihinde yapmayı planlıyor. Aracın fiyatının ise Çin pazarında 150.000-200.000 ¥ (güncel kura göre 716 bin 595 TL- 955 bin 500 TL) arasında olması bekleniyor. BYD’nin yeni modelini Çin’de piyasaya sürdükten sonra Avrupa ve diğer pazarlarda da satışa sunacak.

BYD Ocean M Concept

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu