Pininfarina’nın elektrikli hiper otomobili: Battista

Automobili Pininfarina, dünya prömiyerini 2019 Cenevre Otomobil Fuarı’nda yapacağı hiper otomobilinin ismini açıkladı. İtalya’nın en güçlü ve en hızlı otomobili olacak olan modelin ismi, şirketin kurucusu Battista ‘Pinin’Farina’ya olan saygıyı göstermek amacıyla Battista olarak belirlenmiş. Elektrikli hiper otomobilin piyasaya çıkış tarihi ise 2020 yılının sonları olarak belirlenmiş.

Pininfarina SpA başkanı Paolo Pininfarina yeni modelleri hakkında, ” Bir hayal gerçek oldu. Dedem her zaman bir gün Pininfarina markalı otomobillerin bağımsız bir yapıya sahip olacağını hayal ederdi. Bu hiper otomobil dünya çapında performans, teknoloji, yenilik ve elbette zarif stili ile öne çıkacak. Bu yüzden, bence bu araca Battista adını vermeliydik.” ifadelerini kullandı.

Daha önce PF0 kod adıyla bilinen Pininfarina Battista, Automobili Pininfarina’ya göre, “İtalya’da tasarlanan ve üretilen en hızlı ve en güçlü otomobil” olacak.

Ferrari, Lamborghini, Maserati ve Pagani gibi markalar varken bu tür bir açıklama oldukça dikkat çekti. Bununla birlikte ilk resmi teknik detaylar bu iddiayı destekler nitelikte.

Battista’nın Rimac tarafından sağlanan tamamen elektrikli motoru toplamda 1.926 beygir güç ve 2.300 Nm tork sağlıyor. İtalyan şirket, otomobilin bir Formula 1 aracından daha hızlı şekilde 0-100 km/s hızlanmasını 2 saniyenin altında tamamlayabilme potansiyeli olduğunu belirtiyor.

Ayrıca 400 km/s süratin üzerine çıkacağı açıklanan modelin bunları yaparken çevreye hiçbir zarar vermeyecek olmasının da altı çizildi. Elektrikli hiper otomobilin menzili ise 483 km olarak açıklandı.

Karbon fiber gövdeye sahip hiper otomobil, Pininfarina SpA’nın Torino yakınındaki Cambiano’daki genel merkezinde üretilecek. Fiyat etiketinin 2 ile 2.5 milyon dolar arasında olması beklenen Battista’nın 150 adetlik toplam üretiminden 50 tanesi, ABD’ye, 50 tanesi Avrupa’ya kalan 50’si ise Orta Doğu ve Asya’ya bölüştürülmüş durumda.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu