Yeni Renault Clio’dan ilk teaser

Renault, yeni nesil Clio’yu önümüzdeki hafta tanıtmaya hazırlanıyor. Fransız üretici yeni süperminisinin ilk ipuçlarını da yayınlanan bir teaser video ile bizimle paylaştı. Yeni modelin tanıtım tarihi olarak ise 28 Ocak tarihi işaret edildi.

Videoda da gördüğümüz gibi beşinci nesil Clio, belirgin bir Renault amblemine ve evrimsel tasarıma sahipr bir ön ızgaraya ev sahipliği yapacak. Yeni modele yandan baktığımızda ise Clio etiketine sahip krom kaplamaları görüyoruz. Bu görüntü, aracın geri kalanında da şık detaylar sunulacağının bir göstergesi.

Görüntüler her ne kadar sınırlı olsa da yeni Clio’nun öncekinden daha klas bir kabine sahip olacağını şimdiden söyleyebiliriz

Teaser videosunda iç mekana daha çok yer verilmiş. Görüntüler her ne kadar sınırlı olsa da yeni Clio’nun öncekinden daha klas bir kabine sahip olacağını şimdiden söyleyebiliriz. Kokpitte dikkat çeken önemli noktalar arasında yeni bir direksiyon simidi, şık iki renkli koltuklar ve özel bir kaplamaya sahip panel yer alıyor.

Paylaşılan video fazla bir detay ortaya koymasa da aracın daha önce çekilen casus fotoğraflarından anladığımız kadarıyla yeni nesil Clio evrimsel bir tasarım ile karşımıza çıkacak. Yeni modelin daha ince farlara, daha sportif tavan çizgisine ve gizli arka kapı kollarını içeren tanıdık bir gövdeye sahip olmasını bekliyoruz.

Renault şimdiye kadar yeni nesil Clio hakkında fazla birşey paylaşmadı ancak yeni modelin CMF-B platformu üzerinde yükselmesi bekleniyor. Çeşitli dizel ve benzinli motorlara ev sahipliği yapması beklenen modelin RS versiyonu ise Megane RS’de de kullanılan 1.8 litrelik turbo beslemeli motora ev sahipliği yapabilir. Clio RS’nin yanı sıra yeni model, hibrit ve şarj edilebilir hibrit versiyonlara da kavuşabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu