Aston Martin’in 003 kod adlı hiper otomobili ortaya çıkmaya başladı


Valkyrie modelinin altında konumlandırılacak olan otomobil, Ferrari 488 GTB ve McLaren 720S gibi modellerin ise daha üstünde yer alacak.

Aston Martin, ‘Valkyrie’nin Oğlu‘ olarak nitelendirilen 003 kod adlı hiper otomobilinin ilk teaser görselini yayınladı.

Valkyrie modelinin altında konumlandırılacak olan otomobil, Ferrari 488 GTB ve McLaren 720S gibi modellerin ise daha üstünde yer alacak. Paylaşılan bu görsel ve ortada dolaşan dedikodulara bakacak olursak, yeni modelin LaFerrari ve Porsche 918 Spyder modelleri ile benzer yeteneklere sahip olacağını söyleyebiliriz.

Karartılmış teaser görselinden anladığımız kadarıyla Valkyrie’den daha geleneksel bir arka bölüme sahip olacak olan otomobilin, ağabeyine göndermede bulunan difüzörlere sahip olacağını söyleyebiliriz. Bunların dışında ince LED stop lambalarına ev sahipliği yapacak olan modelin şişkin arka çamurlukları ve direkt olarak motordan çıkan yukarı yerleştirilmiş egzoz boruları da yeni hiper otomobilde dikkatimizi çeken diğer detaylar arasında.

Tıpkı ağabeyinde olduğu gibi arka camdan yoksun olacak olan 003 kod adlı modelde, bu bölümde motoru besleyen hava girişlerine yer verilmiş.

Yeni modelin aktarma organına değinecek olursak; Aston Martin genel müdürü Andy Palmer, yaptığı açıklamada aracın turbo beslemeli V6 motoru içinde barındıran bir hibrit sisteme ev sahipliği yapacağını doğrulamıştı. Yönetici, yeni hiper otomobil ne kadar güç sunabileceğini açıklamasa da, biz 800 ile 1000 beygir arasında bir değer sunmasını bekliyoruz. Tüm bunların dışında oldukça hafif olacağı belirtilen modelin hızlanma değerlerinin de oldukça etkileyici seviyelere ulaşacağı gelen haberler arasında.

Sadece 500 adet ile sınırlı olacak olan 003’ün üretimine 2021 yılında başlanmasını bekliyoruz. Tamamen özel yapım olarak sipariş edilebilecek olan model, sağ veya soldan direksiyonlu olarak da tercih edilebilecek. Bu gizemli modelin isminin ise ‘Valhalla’ olacağı iddia edildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu