Yeni nesil Ford Focus ST resmi olarak tanıtıldı

Tamamen yenilenen Focus ST hem beş kapılı hatchback, hem de beş kapılı vagon olarak bu yaz Avrupa’da satışa sunulacak.

Ford, uzun zamandır beklenen yeni Focus ST’nin üzerindeki örtüleri kaldırdı. Yeni model, selefinde olduğu gibi iki farklı model ve gövde seçeneği ile birlikte geldi.

Yeni model hakkındaki en dikkat çekici yenilik, 2.0 litrelik motor yerine 5.500 devirde 280 beygir güç üretebilen ve 3.000 ile 4.000 devir aralığında 420 Nm tork değerine sahip olan 2.3 litrelik 4 silindirli güç ünitesine geçiş yapılması. Yeni nesil ST, bu sayede eski modele kıyasla %12 daha fazla güç ve %17 oranında daha fazla tork üretebilecek.

Ford’un yaptığı açıklamaya göre durur halden 100 km/s hıza 6 saniyenin altında çıkabilen modelde ilk defa elektrik destekli limitli kaydırmalı diferansiyele yer vermiş. Yeni modelin çekişi ve dengesi böylelikle seçilen sürüş modları ile birlikte değiştirilebilecek.

Tamamen alüminyumdan üretilen bu güç ünitesi markanın GT ve F150 Raptor modellerinden edinilen tecrübeler ile birlikte geliştirmiş. ‘Anında güç dağılımı’ teknolojisi ile birlikte bu ünite Sport ve Track modlarında sürücü ayağını gazdan çektiğinde gecikme önleyici, gaz kelebeğini açık tutar, kompresör tekerlek hızını korur ve yüksek basınç daha iyi bir hızlanma sunulmasına olanak sağlar.

Benzinli güç ünitesinin yanı sıra yeni Ford ST 2.0 litrelik EcoBlue turbo dizel motorla da tercih edilebilecek. 3.500 devirde 190 beygir güç üretebilen bu ünite, 2.000 ile 3.000 devir aralığında ise 400 Nm tork değeri sunabiliyor. Yeni ünite, bir Ford Focus’da kullanılan en güçlü dizel motor olarak da öne çıkıyor.

Her iki versiyonda standart olarak kısa oranlı 6 ileri manuel şanzımanla birlikte sunulacak. Müşteriler istedikleri takdirde ise opsiyon listesindeki 7 ileri otomatik şanzımanı da tercih edebilecekler. Otomatik vitesin değişim zamanlarını optimize etmek adına bireysel sürüş stillerini değerlendiren standart kulakçıklara ve Adaptif Vites Programlama sistemine yer verilmiş.

Focus ST, standart modelde kullanına C2 mimarisi üzerinde yükselmiş. Özgün süspansiyon ve fren sistemleri ile donatılan performanslı versiyon için Ford, ”şimdiye kadarki en iyi ve çevik Focus ST sürüş deneyimi – yolda ve pistte” yorumunda bulundu.

Araçtaki tasarım değişikliklerine baktığımızda ise standart versiyona ek olarak agresif gövde elemanlarına yer verilmiş. Önde daha geniş hava girişlerine ve bal peteği ön ızgaraya sahip olan Ford Focus ST, arka bölümde ise çift egzoz çıkışı ve büyük spoyler ile öne çıkıyor. İç mekanda da sportif çizgi devam ediyor. Recaro ön koltuklara sahip olan ST, sportif bir direksiyon ve alüminyum detaylara ev sahipliği yapıyor.

Tamamen yenilenen Focus ST hem beş kapılı hatchback, hem de beş kapılı vagon olarak bu yaz Avrupa’da satışa sunulacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu