Filmlerde kullanılan efsane otomobiller

Bazı filmler içerisinde yer alan otomobillerle hatırlanır hatta çoğu zaman filmlerin önüne geçer. Bu araçlar izleyici tarafından oldukça beğenildikleri ya da farklı bulundukları için yer almış oldukları filmlerden daha fazla ön plana çıkmışlardır. Biz de bu otomobillerin bazılarına göz atalım istedik.

1. The Fast and The Furious/ 1970 Dodge Charger

Otomobiller dendiğinde aklımıza ilk gelen filmlerden olan Hızlı ve Öfkeli serisinden bir otomobile burada yer vermemek olmazdı. Filmi her bölümünde çok sayıda otomobille karşılaştık ancak Dominic Toretto’nun kullandığı bu agresif Dodge Charger adını kesinlikle adınız film ve otomobil tarihine altın harflerle yazdırdı.

2. Cobra/ 1950 Mercury Coupe

Sylvester Stallone, 1976 yılında Rocky’nin sinema salonlarına çıkması ile üne kavuştu. Bu film serisi bir efsane oldu ve dünyadaki herkes Rocky’nin kim olduğunu ve ünlü kavgalarını biliyordu. Bugün bile insanlar geriye dönüp Rocky filmlerini izlemeyi severler. Ancak, Stallone’ye ün getiren başka bir rol daha vardı. Marion Cobretti’nin ya da diğer adıyla Cobra’da bunlardan biriydi. Filmde, Mercury Coupe izleyicileri kendine hayran bırakmış ve Stallone’un yanında filmin bir diğer yıldızı haline gelmişti.

3. Back to the Future/ DeLorean DMC-12

Geleceğe Dönüş filmi oldukça başarılı bir film olarak öne çıkıyor. Zamanında oldukça beğenilen bu film, günümüze gelindiğinde bile hiç de azımsanmayacak bir izleyici kitlesine sahip. Filmin başarısında kullanılan DeLorean DMC-12’nin de büyük paya sahip olduğunu söyleyebiliriz. Bu filmde başka bir aracın kullanıldığını hayal bile edemiyoruz.

4. Lone Wolf McQuade/ 1979 Dodge Ramcharger

Chuck Norris, 1983 yılında Lone Wolf McQuade karakteri ile karlımıza çıktı. Düşmanları onu aracı ile birlikte gömmeye karar vermişlerdi ancak yaptıkları hatanın farkında değillerdi. Tabi ki Norris ve Dodge Ramcharger  bu durumdan oldukça kolay kurtuldular.

5. Christine/ 1958 Plymouth Fury

Stephen King’i hepimiz severiz ve başarılı yazar 1983 yılında otomobili konu alan bir hikaye yayımlamıştı. Kötü güçlerin eline geçen Plymouth Fury’yi konu alan kitabın filme uyarlanması ise çok sürmedi. Film de kitap kadar korkunçtu ve araba tercihi de oldukça başarılıydı.

6. The Expendables/ 1955 Ford F-100

Aksiyon filmlerinde görmeye alıştığımız neredeyse tüm yıldızları içinde barındıran The Expendables, oldukça büyük bir kumardı ancak yine da beklenilenin üzerine çıktı. Stallone’nin canlandırdığı Barney Ross karakterinin kullandığı Ford F-100 ise çok iyi bir seçim olarak öne çıktı.

7. Batman Begins/ The Thumbler

Günlük hayatta karşılaşamayacağımız bir modeller devam edelim. Bu ccanavar Batman’a gerçekten yakışıyordu. Christopher Nolan yönetmenliğinde vizyona giren Batman Begins filminde başrolümüzda ise Christian Bale bulunuyordu. Milyonlarla dolar hasılat yapan filmde pek çok harika detay bulunuyordu, The Thumbler da bunlardan bir tanesi.

8. Throug the Never/ 1936 Ford Coupe

Metallica, şarkılarıyla oldukça büyük bir üne sahip. 2013’te ise grubumuz uzun zamandır uğraştıkları filmlerini sonunda piyasaya çıkardılar. Filmde yer alan araçlardan biri olan 1936 Ford Coupe, James Hetfield’ın kişisel koleksiyonundan bir parça.

9. Grease/ 1949 Mercury Custom

Grease oldukça başarılı bir filmdi ve filmdeki en iyi araba da 1949 Mercury Custom idi. Ancak ne yazık ki filmdeki kötü adam tarafından kullanılıyordu. Danny Zuko, düşmanını alt etmiş olabilir ancak en havalı araba yine de Crater Face’deydi.

10. I am Legend/ Shelby Mustang GT-500

Richard Matheson’un I Am Legend adlı romanından sahneye aktarılan film, Amerika’daki korku filmi algısını değiştirdi. Başrolü canlandıran Will Smith’in terk edilmiş sokaklarda gezmesi için ise Shelby Mustang tercih edilmiş.

11. The Fast and Furious/ 1994 Toyota Supra

Hızle ve Öfkeli film serisinden bir otomobil daha listemizde. Ne yazık ki Brian O’Conner’ı canlandıran Paul Walker 2013 yılında bir trafik kazasında aramızdan ayrıldı ancak onu her zaman turuncu Toyota Supra’sı ile hatırlayacağız.

12. Gone in 60 Seconds/  1967 Ford Mustang GT500

Nicolas Cage kariyerinde birçok filmde yer aldı ancak bizce en iyisi kesinlikle 60 Saniye’ydi. Eleanor’u oldukça sık gördüğümüz bu film otomobil severler için de kesinlikle bir şölen.

Bu liste çok daha fazla uzayabilir ancak biz şimdilik burada bırakalım. Siz de bizimle filmlerde yer alan favori otomobillerinizi paylaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu