Pirelli’den yaz gibi hissettiren ilk kış lastiği: P Zero Winter

Pirelli’nin 30 yıldan uzun süredir performansla özdeşleşmiş olan markası P Zero, şimdi yeni “P Zero Winter” kış lastikleri ile  kış koşullarının üstesinden gelmeye hazır. Pirelli, geçmişten bu yana edindiği kış lastiği tecrübesiyle yeni ürüne soğuk asfaltta güvenlik ve performans kazandırırken sürüş deneyimi doğrudan P Zero tarafından sağlanıyor.

Pirelli, geçmişten bu yana edindiği kış lastiği tecrübesiyle yeni ürüne soğuk asfaltta güvenlik ve performans kazandırırken sürüş deneyimi doğrudan P Zero tarafından sağlanıyor.

Dünya çapındaki otomobil üreticileri, performans otomobilleri için düşük tutuş koşullarında bile bu araçların üretebileceği tork ve güçle başa çıkabilecek lastiklere ihtiyaç duyuyorlar. Bu nedenle Pirelli’nin de yeni P Zero Winter lastiğin geliştirme, teknik seçimler ve otomobil üreticileri için homologasyon aşamaları boyunca yaz lastiğine eşdeğer bir sürecin izlendiğinden emin olması gerekiyordu. Projenin başlangıcında belirlenen ve sonunda elde edilen hedef, süper otomobil ve lüks otomobil sahiplerine P Zero yaz lastikleri ile aynı sürüş hissini veren, sezon geçişini adeta fark ettirmeyen lastikler sunmaktı. Hamur, sırt deseni ve teknik çözümler, yeni lastiğin kışın tipik yol koşullarına adapte olmasını sağlayarak aynı güvenlik ve kontrol seviyelerini koruyabiliyor. 

P Zero ailesi, yeni kış lastiğinin de eklenmesiyle şimdi sportif ve prestijli otomobillerini donatmak için her tür lastiği sunuyor. Her lastik, Pirelli mühendislerinin her otomobil üreticisindeki meslektaşlarıyla işbirliği içinde gerçekleştirdiği geliştirme çalışmalarının kanıtı olarak yanaktaki özel bir işaretle ayırt ediliyor ve her otomobil için “terzi işi” olarak üretilmiş bir Pirelli lastiği olduğunu ortaya koyuyor. Bu süreç, Pirelli’nin ‘mükemmel uyum’ stratejisinin bir özeti olurken işaretli her lastik, takıldığı otomobilin kendine has özelliklerini bütünleyen doğru teknik performansı tam anlamıyla sağlıyor. Bu strateji yeni P Zero Winter lastiklerde de titizlikle uygulanıyor. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu