Tesla Model Y artık gün sayıyor

Aracın tanıtım davetiyesinin bir parçası olarak gönderilen bu resim, Model Y’nın ön yüzüne bir bakış atıyor.

Tesla, yeni SUV’u Model Y’nin 14 Mart’taki tanıtımı öncesinde yeni bir teaser görseli daha yayınladı.

Aracın tanıtım davetiyesinin bir parçası olarak gönderilen bu resim, Model Y’nın ön yüzüne bir bakış atıyor. Mavi gövde rengi ile karşımıza çıkan aracın, önceki teaser görsellerin aksine geleneksel yan aynalara da sahip olduğunu görüyoruz.

Teaser görseline bir de ‘Easter Egg’ gizlenmiş. Paylaşılan resimde, araçtaki diğer ayrıntıları da keşfetmek amacıyla görüntünün parlaklığını arttıran bir grup Tesla meraklısı, elektrikli otomobil üreticisinin plakalığında ‘iyi deneme’ notunu bulmuşlar. Tesla burda bile bizden bir adım önde gibi görünüyor.

Görsel yeni model hakkında fazla birşey ortaya koymamış olsa da farların Model X ve Model S’tekilerden daha büyük olacağını, Model 3’te kullanılan türeverine daha yakın olacağını söyleyebiliriz.

Tesla CEO’su ilk olarak Model Y’nin 14 Mart tarihinde tanıtılacağını duyurduğunda, aracın Model 3’ten yaklaşık olarak %10 daha büyük ve pahalı olacağını söylemişti. Bunların yanında, Model Y’nin parçalarının yaklaşık %75’ini Model 3 ile paylaşacağını ve muhtemelen sedan kardeşiyle aynı güç aktarma sistemine sahip olacağı da gelen haberler arasında.

Tesla, başlangıçta yeni SUV modellerinin özel bir platform üzerinde yükseleceğini açıklamıştı ancak maliyetleri düşürmek amacıyla Model 3’ün mimarisini kullanmaya karar verdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu