Volvo, Tüm otomobillerinin hızını 180 km/s’e sınırlayan ilk otomobil üreticisi olacak

  • 2020’den itibaren üretilen tüm Volvo’lar elektronik olarak her zaman 180 km/s ile sınırlı olacak.
  • Sınırlayıcıları yalnızca polis tarafından kullanılması özel durumlar için devre dışı bırakılabilecek.
  • Volvo’nun tüm yeni otomobillerinde önümüzdeki üç yıl içinde Akıllı Hız Yardımı sistemi standart özellik olarak sunulacak.

Volvo, 2020 Vizyonu için otomobillerinde herhangi birinin ölmesini veya ciddi şekilde yaralanmasını istemediğini söyledi ve bunun doğrultusunda karar aldıklarını belirtti.

 Volvo, 2020 Vizyonu için otomobillerinde herhangi birinin ölmesini veya ciddi şekilde yaralanmasını istemediğini söyledi ve bunun doğrultusunda karar aldıklarını belirtti. Volvo’nun belirlediği 180 km/s hız limiti, Türkiye’de olduğu gibi hâlâ birçok ülkede belirlenen yasal hız sınırından oldukça yüksek.

Ayrıca şirketin yaptığı bu hız limiti yeniliğinin birkaç istisnası olacak. Şirket sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre, araçlardaki hız limiti sadece polis araçları gibi özel durumlarda kaldırılabilecek.

Bunun için hız kontrol ve sanal çevreleme teknolojisini kullanacak olan şirket, aynı zamanda hastane ve okul bölgesinde otomatik olarak hız kısıtlaması üzerinde de çalışacak.

Volvo, yüksek hızdan sonra gelen ve ölümlü kazaya sebep olan diğer iki etmenin alkollü araç kullanımı ve dikkat dağınıklığı olduğunu açıkladı. Şirket, bu sorunlar için almayı planladığı önlemlerin sunumunu da 20 Mart’ta İsveç’te gerçekleşecek özel güvenlik etkinliğinde yapacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu