Bu altın ve elmas kaplı anahtarların fiyatı süper otomobillerle yarışıyor

“Sıkıcı” olarak nitelendirdikleri otomobil anahtarınızın yerine geçmek üzere tasarlanan Awain anahtarları, Finlandiya’da tamamen elde üretiliyor

Araba anahtarları son birkaç yılda oldukça gelişti, ancak yine de kullanıcılar için pek birşey ifade etmiyorlar.  Awain adlı şirket ise  ”dünyanın en pahalı ve seçkin lüks süper otomobil anahtarı” ile bunu değiştirmek istiyor.

“Sıkıcı” olarak nitelendirdikleri otomobil anahtarınızın yerine geçmek üzere tasarlanan Awain anahtarları, Finlandiya’da saatçiler, kuyumcular ve makine mühendislerini içeren bir zanaatkarlar ekibi tarafından tamamen elde üretiliyor. Bir anahtar için 100 ile 300 saat arasında mesai harcanırken, bunun nedenini anlamak hiç de zor değil.

Müşteriler üç farklı tip anahtar sipariş edebiliyorlar. Giriş seviyesinde ise 49.000 €’luk fiyat etiketine sahip Quantum serisi yer alıyor. Çoğu seri üretim araçtan pahalı olan bu anahtarlar, 18 veya 24 ayar altınla çevrili bir deri veya ahşap gövdeye sahip. Anahtarda ayrıca toplam 3.45 karat eden 354 elmas yer alıyor.

Serenity serisi de büyük ölçüde aynı görünüyor ancak toplam 20 karatlık 1.250 adet elmas içeren anahtarlar,  89.000 €’dan başlayan fiyatlarla satın alınabiliyor.

Bu anahtarlar sizin için yeterli değilse, 500.000 €’luk 34.5 karat pırlantaya sahip olan Phantom ise tam size göre.

Aston Martin, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Maserati, McLaren, Mercedes-Benz, Porsche ve Rolls-Royce marka araçlara sahip olan kullanıcıları hedef alan bu şirket, beklendiği gibi seri üretim araçları fazla umursamıyor. Listede Audi ve BMW gibi markalara yer verilmemiş ancak şirket bu araçların sahiplerine yardımcı olup olamayacaklarını öğrenmek için ‘ana kapıcı’ olarak adlandırdıkları ekiple irtibata geçmelerini öneriyor.

Phantom serisi bir anahtara bir süper otomobilden fazla para ödeme fikri oldukça çılgın geliyor değil mi. Yine de, Awain CEO’su Jalmari Mattila, “Ateşli bir otomobil tutkunu olarak, dünyadaki en iyi otomobillerin en iyi anahtarları hakettiğine ve parçalarımızın gerçekten bir mükemmellik örneği olduğuna inanıyorum” diye konuşurken anahtarlarını “Eşsiz lüks deneyimi dışında hiçbir şeyi yeterli görmeyen süper otomobil sahipleri için ideal bir ürün.” sözleriyle ifade ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu