DuPont ve Renault Motor Sporları stratejik ve teknik ortaklığa imza attı

Anlaşmaya göre DuPont, Renault’nun Formula 1 ve diğer yarış platformları için başta hibrit ve elektrikli güç aktarma organları olmak üzere yenilikçi çözüm ve teknolojiler üretecek.

Renault, DuPont ile birlikte otomotiv sektörüne yenilikçi çözümler üretmek üzere stratejik bir anlaşma imzaladı. Otomotiv sanayiine özgü güçlükleri ele almak üzere ortak bir vizyon benimseyen iki şirket, aynı zamanda geleceğin tüketici ve yol-araç uygulamalarına yönelik ortak inovasyon yaparak yeni teknolojilerin geliştirilmesini hızlandırmayı da hedefliyor.

80 yılı aşkın süredir otomotiv sektöründe olan DuPont’un polimerleri ve yapıştırıcı çözümleri bugün hafifleştirme, sıcaklık yönetimi, bağlanırlık ve iyileştirilmiş güvenlik alanlarında önemli bir rol oynuyor. Halihazırda motor sporlarında; Formula 1 araçlarının lastiklerinde ve karoserinde DuPont™ Kevlar® elyafı, aracın akü muhafazasının ve elektrik izolasyonunun içindeyse DuPont™ Nomex® kâğıdı kullanılıyor. DuPont ayrıca pilotların korunmasına da katkı sağlıyor: Nomex® elyafı sıcaklığa ve yangına karşı korumaya yardımcı olarak yarış tulumlarında kullanılırken, Kevlar® elyafı da pilotların kasklarında önemli bir emniyet bileşeni olarak kullanılıyor.

DuPont 2018 yılında, AHEAD™ (Hibrit-Elektrikli Otonom Sürüşün Hızlandırılması) adıyla başlattığı girişimi, araçların elektrikli hale getirilmesi,akıllı cihazlarla bağlanması, otonom sürüş ve ilgili altyapı alanlarında teknoloji ve malzeme çözümleri yaratmayı hedefliyor. DuPont’un bu girişimi, Renault F1 Takımıyla yürütülecek teknik ortaklıkta kilit rol oynayacak.

DowDuPont Özel Ürünler Bölümü Genel Müdürü (COO) ve 1 Haziran’da kurulacak DuPont’un seçilmiş İcra Kurulu Başkanı Marc Doyle, açıklamasında “Otomotiv teknolojisine yıkıcı inovasyonlar getirilmesine katkıda bulunmak üzere Renault Formula takımıyla bir araya geldiğimiz için heyecanlıyız,” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Formula 1, dünyanın teknolojik açıdan en ileri sporu olarak biliniyor ve son yıllarda hibrit elektrikli güç aktarma organlarını benimsedi. DuPont ve Renault Formula 1 Takımının ortaklaşa geliştirdiği teknolojiler, 370 km/s veya 230 m/s hızla pistte yarışan bir F1 arabasının hızı, baskısı ve ısısı karşısında performans farkı ortaya koyabilirse, bu çözümleri yol-araç uygulamalarına fayda sağlayacak şekilde hızlandırabileceğimizden kuşku duymuyoruz.” diye konuştu.

Renault Motor Sporları Sorumlu Müdürü Cyril Abiteboul, ise “DuPont bir yandan motor sporları ve tüketici araçlarının performansını arttıran yenilikçi ürünlerin icadı ve geliştirilmesi konusunda köklü bir mirasa sahiptir, diğer yandan da bu araçları daha güvenli, verimli ve sürdürülebilir hale getirmektedir,” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Çok yıllık teknik geliştirme ortaklığımız sayesinde, süregelen iş birliğiyle hibrit teknoloji ve karoser çözümleri ileri taşınabilecektir. Bu sayede verimliliğin ve pistteki rekabet gücünün iyileştirilmiş olacağına inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

İş birliği kapsamında akülerin sıcaklık yönetimiyle güç, altyapı ve sinyal elektroniği materyallerine yönelik gelişen yapısal yapıştırıcı çözümleri yer alacak. Bu yenilikçi, yüksek performans materyalleri, motor sporları dünyasında olduğu kadar otomobillerin performans, konfor ve güvenlikten ödün vermeksizin daha hafif ve yakıt tüketimi yönünden daha verimli olmasına da katkı sağlayabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu