Mercedes-Benz GLB Concept Şangay’da tanıtılacak

Mercedes-Benz, GLB konseptinin Nisan ayının ortalarında düzenlenecek olan Şangay Otomobil Fuarı’nda tanıtılacağını duyurdu. Sosyal medya aracılığıyla yapılan duyuruda aracın iç mekanından da bir teaser görsel yayınlandı.

GLA ile GLC modelleri arasında konumlandırılacak olan, tıpkı GLK modelinde olduğu gibi köşeli bir tasarıma sahip olacak

Paylaşılan görselde aracın üretime hazır gibi görünen iç mekanında markanın MBUX çift ekranlı sistemini görüyoruz. Üçlü havalandırma menfezlerinin yerleştirildiği ön konsolun orta kısmında ise klima kontrol ünitelerine yer verilmiş. Alt bölümde ise oldukça geniş bir depolama alanı olduğunu görüyoruz.

Bunların dışında üç kollu çok fonksiyonlu bir direksiyon simidine ev sahipliği yapan araçta hafızalı elektrikli ayarlanabilir ön koltuklar da dikkat çekiyor. Araç ile diğer ayrıntıların ise daha sonra ortaya çıkmasını bekliyoruz.

GLA ile GLC modelleri arasında konumlandırılacak olan, tıpkı GLK modelinde olduğu gibi köşeli bir tasarıma sahip olacak. Markanın diğer kompakt modellerinde kullanılan dört silindirli benzinli ve dizel motorların kullanılması beklenen  araç, ayrıca 300 ve 400 beygir gücüne sahip GLB 35 ve GLB 45 AMG versiyonlarla da tercih edilebilecek.

Bunların yanı sıra plug-in hybrid versiyonun da ilerleyen aşamada model gamına eklenmesi beklenirken, EQB adını taşıyan tamamen elektrikli bir model de yine planlar arasında.

Mercedes-Benz, GLB’nin üretim versiyonunu Eylül ayında düzenlenecek olan Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtabilir. BMW X1, Audi Q3 ve Jaguar E-Pace2ye rakip olacak olan modelin 2020 yılının ilk çeyreğinde ise satışa sunulmasını bekliyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu