Genç sporcu Ayhancan Güven’in büyük başarısı

Porsche Mobil 1 Super Cup’ta yarışan ilk Türk sporcu olan Ayhancan, Barcelona pistinde koşulan sezonun ilk yarışında podyuma çıktı.

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Toto ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu katkılarıyla yarışan 21 yaşındaki milli sporcu Ayhancan Güven, 10-12 Mayıs tarihlerinde İspanya’dan başarılı sonuçlarla dönüyor.

FIA Dünya Formula 1 Şampiyonası yarışları öncesinde gerçekleştirilen Porsche Mobil 1 Super Cup’ta yarışan Ayhancan, Barcelona pistinde koşulan sezonun ilk yarışında podyuma çıkmayı başardı. Ayhancan ayrıca bu organizasyonda yer alan ilk Türk sporcu olmak özelliğini de taşıyor. Temsilcimiz, 17 ülkeden 28 sürücünün mücadele ettiği yarışı “En iyi çaylak sürücü” olarak ikinci sırada tamamladı. Genç sürücü, böylelikle Barcelona-Catalunya Pisti’nde 140.000 seyirci önünde bayrağımızı podyumda dalgalandırmayı başarmış oldu.

Dünya’daki en rekabetçi tek marka serisi olan Porsche Mobil 1 Super Cup, Monte Carlo’da koşulacak ikinci yarışlar ile devam edecek. Genş sporcumuzun, 23-26 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek olan bu yarışlarda da bayrağımızı gururla dalgalandıracağından eminiz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu