Makyajlanan Audi A4, dizel motorlu S4’e kavuştu

2020 Audi A4, tasarımının yanı sıra teknolojik anlamda da gelişim göstermiş

Audi, makyajlanan A4 modelinin üzerindeki örtüleri kaldırdı. Alman üretici aynı zamanda Sedan, Avant, Allroad ve S4 TDI versiyonlarının görsellerini de gözler önüne serdi.

Bir dizi tasarım değişikliği ile birlikte gelen model, tek çerçeveli büyük ön ızgara, daha dikkat çekici farlar ve daha düşük omuz çizgisi ile birlikte geliyor.

2020 Audi A4, tüm modellerinde LED farlarla sunulurken, Matrix LED ise opsiyon listesindeki yerini almış. Bunların dışında elden geçirilen stop lambalara ev sahipliği yapacak olan A4, yeni bir arka tampona da kavuşmuş. Makyaj operasyonu ile birlikte yeni model 12 farklı renk seçeneğine sahip olacak.

İç mekana geçtiğimizde ise en yeni MMI bilgi-eğlence sisteminin 10.1 inçlik dokunmatik ekranı gözümüze çarpıyor. Navigasyon sistemi de geliştirilen model, üç farklı gösterge paneli ile satın alınabiliyor. Gösterge panellerinden ikisi analogken, sonuncusu ise Audi’nin sanal kokpit teknolojisi ile geliştirilmiş.

Yenilenen modelin 150 beygirlik A4 35 versiyonu giriş seviyesini oluşturacak. Bu versiyonun yanı sıra 230 ve 190 beygir güce sahip A4 45 TDI versiyonların yanı sıra 245 beygirlik 2.0 TFSI da seçenekler arasında olacak.

Audi ayrıca pazara bağlı olarak hem benzin hem de dizel olarak satışa sunulacak olan makyajlanan S4’ü de tanıttı. S4 ve S4 Avant TFSI, 354 beygir güç ve 500 Nm tork üretebilen turbo beslemeli 3.0 litrelik V6 motora ev sahipliği yapacak. 0’dan 100 km/s hıza 4.7 saniyede çıkan modelin son hızı ise 250 km/s ile sınırlandırılmış.

Model ailesindeki asıl yenilik ise TDI motorlu S4 versiyonu oldu. Turbo beslemeli 3.0 litrelik V6 motor 347 beygir güçve 700 Nm tork üretiyor. 4.8 saniyede 100 km/s hıza çıkan modelin son hızı 250 km/s olarak belirlenmiş. Performanslı dizel modelde turbo gecikmesini önlemek için ise elektrikle çalışan 48 V’lik bir kompresöre yer verilmiş.

Ön siparişleri Mayıs ayının sonlarında alınmaya başlanacak olan 2020 Audi A4’ün yılın son çeyreğinde satışa sunulması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu