BMW, MIXX Awards Europe 2019’dan Ödülle Ayrıldı

Borusan Otomotiv, Türkiye distrübütörü olduğu BMW’nin 4 Serisi model tanıtımında kullandığı ”Programatik TV” projesi ile MIXX Awards Europe 2019’da Gümüş Ödül’ün sahibi oldu. 4-5 Haziran’da Varşova’da düzenlenen ve dijital dünyanın en prestijli ödülleri arasında yer alan MIXX Awards Europe’da ”Programatik Reklamcılık Kategorisi” için yapılan 600’ün üzerinde başvurunun arasından ikincilik ödülü ile ayrılan BMW, yeni nesil reklam kullanımı alanında başarısını pekiştirmiş oldu.

Borusan Otomotiv yeni BMW 3 serisi’ni tanıttı

TV reklamlarında nokta hedefleme yapmak üzere Programatik kullanarak, 2018 Aralık ayında 4 Serisi’nin reklam dönüşümünde dijital kampanyalara kıyasla yüzde 63’lük bir artış sağlayan BMW, BMW 4 Serisi L banner’lar ile Smart TV sahibi izleyicilerine gerçek zamanlı olarak sunuldu. Kampanyanın yapıldığı dönemde, BMW 4 Serisi’nde toplanan formların %25’i programatik TV reklamlarından sağlanmış oldu. Bu kampanyanın dönüşüm oranı ise BMW 4 Serisi için yapılan dijital kampanyalardan %63 daha yüksek bir oran ile gerçekleşti.

TV İzlerken Keyif Aldılar

TV programı izlerken 4 Serisi’ne özel teklifleri L banner’lar ile görüntüleyen kullanıcılar, banner’a tıklayarak bu kampanya için özel olarak yapılmış olan mikro web sitesine erişim sağladılar. Böylece 4 Serisi’nin teklif ve detaylarına ulaşabilen izleyiciler, teklif almak için forma tıklayarak GSM numaralarını paylaştılar. Salesforce ile yapılan entegrasyon sayesinde form direkt olarak CRM ekibine aktı. GSM numarasını paylaşan kişilere BMW İletişim Merkezi uzmanları tarafından geri dönüş sağlanarak detaylı bilgilendirme yapıldı. Teklif alabilmeleri için kendilerine en yakın olan Borusan Otomotiv Yetkili Satıcıları’na yönlendirildiler.

Reklam Görünürlüğü En Üst Seviyede

Bu çalışmada 2 farklı renkte BMW 4 Serisi’nin bulunduğu banner kullanıldı ve A/B testi yapıldı. Test tamamlandıktan sonra tıklama oranına göre daha iyi performans gösteren tasarım ile devam edildi. Kullanıcılara kanala geldikten beş saniye sonra banner gösterilerek reklam görünürlüğü en yüksek seviyeye çıkarıldı. İzleyiciler dört farklı yöntem ile hedeflendi. Bölgesel stratejiler doğrultusunda lokasyon hedeflemeleri gerçekleştirildi. Bmw.com.tr’de, 4 Serisi sayfalarını ziyaret eden kişiler Cross Device teknolojisi sayesinde birinci, ikinci ve üçüncü parti dijital datalar ile HBBTV ortamında hedeflenebildi. Ayrıca HBBTV reklamları ve Dijital reklamlar arasında tek bir frekans yönetimi sağlandı. Holistik yaklaşım, programatik TV reklamlarında da kullanıldı. TV’de reklamı gören, ilgilenen fakat formu doldurmayan kullanıcılar sosyal medya ve dijital ağlarda yeniden hedeflendi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu