Ceed model ailesi Kia XCeed ile büyümeye devam ediyor

Kia XCeed ile Ceed model ailesi biraz daha büyüdü. Hatchack model ile aynı altyapıyı kullanan araç daha yüksek yapısı ve plastik eklentiler ile bu modelden ayrılıyor.

Her ne kadar aynı altyapıyı kullanıyor olsa da Kia XCeed’de ön kapılar hariç tamamen yeni panellere yer verilmiş. Daha uzun ön ve arka bölümlere sahip olan model 26 mm daha geniş tasarlanmış. Ayrıca hatchback modele göre 42 mm daha yüksek sürüş pozisyonuna sahip. Aracın dingil mesafesi ise 2.650 mm ile değişmemiş.

Görsel olarak baktığımızda ise B sütununun ardından daha eğimli tavanı görüyoruz. Aydınlatma gruplarındaki değişikliklerin yanı sıra plastik kaplamalar ve gümüş renkli tavan rayları da aracın karakterine katkıda bulunmuş. 12 farklı gövde rengi ile sunulacak olan aracın lansman rengi olarak ise Quantum Sarı tercih edilmiş. 16 ve 18 inç boyutundaki farklı tasarımlı jantlar da yine müşterilerin beğenisine sunulacak.

İç mekana geçtiğimizde ise genel anlamda standart Ceed modellerinden alındığını görüyoruz. Siyah döşemeler ile kontrast oluşturan sarı dikişler ve detaylar ise tamamen XCeed’e özel. 12.3 inçlik dijital gösterge grubuna sahip olan modelde 8.0 inçlik bilgi-eğlence ekranına yer verilmiş. Müşteriler istedikleri takdirde 10.25 inç boyutundaki bilgi-eğlence ekranını da tercih edebilecekler. Aracın baga kapasitesi ise hatchback modele göre 31 litre artarak 426 litreye ulaşmış.

Kia XCeed 5 farklı motorla sunulacak

Kia, XCeed modelini 3 benzinli ve 2 dizel motorla satışa sunacak. Benzinli motorlar 120 beygir güç üreteblen 1.0 litrelik üç silindirli ünite ile başlıyor. 140 beygirlik 1.4 litrelik dört silindirli ünite de yine seçenekler arasında yer alırken, 204 beygir gücündeki 1.6 T-GDi motor ise en güçlü seçenek olarak öne çıkıyor.

Dizel cephesinde ise 1.6 litrelik motor 115 ve 136 beygirlik iki seçenekle geliyor. 1.0 litrelik benzinli ünite hariç tüm motorlar 6 ileri manuel veya 7 ileri çift kavramalı şanzımanla tercih edilebilecek. Motor gamı ilerleyen aşamada ise 40V’lik yarı hibrit ve şarj edilebilir hibrit üniteler ile tamamlanacak.

Kardeşleri gibi önden çekişli olarak sunulan modelde yeni hidrolik geri tepme önleyici ve daha yumuşak yaylara yer verilmiş. Kia’ya göre, yeni amortisör ile birlikte sürüş konforunu artmış. Direksiyon sistemi ise değişmeden kalmış.

Sadece Avrupa pazarında sunulacak olan Kia XCeed, 2019 yılının üçüncü çeyreğinden itibaren piyasaya sürülecek. Üretim ise Ağustos ayında Ceed hatchback, Sportswagon ve ProCeed’in de üretildii Slovakya’daki Zilina fabrikasında başlayacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu