Tesla Model S şarj sırasında yanarak kül oldu

Belçika’nın Antwerp kentinde bir Tesla Model S supercharger cihazında şarj olurken çıkan yangın nedeniyle büyük hasar gördü.

Olayla ilgili ayrıntılar henüz açıklanmadı ancak, electrek adlı internet sitesinin yaptığı habere göre, Tesla Model S’in park halinde şarj edilirken yangının çıktığını belirtti.

Ortaya çıkan görüntüler ise arabanın tavanının artık yerinde olmadığını gösteriyor. Tüm kabinin erimesine yol açan yangının ise en sonunda bir patlamaya neden olduğu da gelen haberler arasında. Yerel itfaiye ekipleri, yangına müdahale etmelerinin ardından bataryaların tekrar alev almaması için aracı bir gece boyunca su havuzunda tutma kararı almış.

Tesla markalı araçları içeren yangın haberlerini genel olarak nadir alırız ancak bu haberler son zamanlarda artmışa benziyor. Nisan ayında bir Tesla Model S’in Şangay’da park edilmiş halde yandığı haberini almıştık. Mayıs ayına geldiğimzide San Francisco’da da bir Model S başka bir yangın ile karşı karşıya kalmıştı. Geçtiğimiz ay ise benzer bir durum Hong Kong’da yaşanmış.

724.000 km yapan Tesla Model S’in son durumu ne?

Bu üç yangının ardından Tesla, Model S ve Model X’in şarj ve termal yönetim ayarlarını değiştiren “pili daha fazla korumak ve pil ömrünü artırmak” için bir güncelleme yapmıştı.

Tesla, Belçika’daki en son yangınla ilgili henüz bir açıklama yapmadı, ancak ABD’li üreticinin bu tür olayları detaylı bir şekilde incelediğini biliyoruz.

Kaliforniya’da meydana gelen yangının görüntüleri

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. teslanın elektirkli araclarının pilleri kaza anında hasar görür ise patlama yanma veyada başka bişey olma gibi bi olasılığı varmı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu