Tesla uygun fiyatlı pick-up yapacak

Tesla ‘nın asıl hedefi başlangıç fiyatı düşük ve herkesin ulaşabileceği bir kamyon yapmak. İnanılması biraz zor olsa da söylentiler bu yönde.

Tek şarjda 800 km yol gidecek

Tesla CEO’su Elon Musk’a göre, prototip aşamasında olan Tesla kamyonunun hedef fiyatı 50.000 doların altında olacak. Bu, Model 3 dışında diğer Tesla ürünlerinin çok daha yüksek bir fiyattan başladığı gerçeği göz önüne alındığında imkansız bir rakam gibi görünüyor. Elon Musk son zamanlarda katıldığı br programda bunu şöyle söyleyerek açıklamıştı:
“50.000 doların altında gerçekten harika bir kamyon satın alınabilmelidir.”

724.000 km yapan Tesla Model S’in son durumu ne?

Elon Musk, Tesla kamyonunun eşsiz kabiliyetlere sahip olacağını, ancak tipik kamyon tasarımlarının üstünde olacağını sözlerine ekledi.

Söylenen bu fiyatların doğru çıkması durumunda Rivian R1T, Ford ve diğer elektrikli kamyonların üstesinden gelecek.

Yakın zamanda Elon Musk, Dodge Ram kamyonunu yorumlarken Tesla’nın yanında oyuncak gibi kalacağını söylemişti. Tesla kamyonunun menzili ise yaklaşık 500 mil (800 km) olması bekleniyor. Ayrıca bir sene sonra piyasaya çıkması bekleniyor.

Yüksek seviye iç mekan kalitesi ile sunulacak ve piyasada sarsıntı yaratacak. 4 tekerlekten çekiş sisteminde her tekerlek için bir elektrik motoru kullanılması bekleniyor. Ayrıca Elon Musk, yüke göre ayarlanan süspansiyon sistemi olacağını söyledi. Elektrik ve kamyon ikilisi bir araya geldiğinde de yüksek tork değeri olacağı vazgeçilmez olacaktır.

Tam olarak kaç ton çekebileceği söylenmese de 130 ton civarı olacağını Elon Musk, Twitter’da paylaşmıştı.

Görünüşe göre önümüzdeki yıllarda ortaya çıkacak bu kamyonun tam olarak neye benzeyeceğini şuan Elon Musk bile bilmese de, yapılan tasarımlar gayet şık görünüyor.

Kaynak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu