Ford ve Volkswagen ortak platform kullanacak

Ford ve Volkswagen ortaklığının kapsamı genişliyor. Cuma günü yapılan açıklamada, Ford’un elektrikli otomobillerinde Volkswagen’in MEB platformunu kullanacağı belirtilirken Volkswagen’in de Ford’un Argo otonom sürüş teknolojisini kullanacağı ifade edildi.

Ford, Volkswagen’in MEB platformunu kullanarak Avrupa pazarı için yeni bir elektrikli otomobil üretmeyi planlıyor. Ford CEO’su James Hackett, arabanın 2023’ten itibaren Avrupa’daki bir Ford fabrikasında üretileceğini açıkladı.

Volkswagen, bataryalar dahil olmak üzere 600.000 kadar aracın mimarisini ABD merkezli şirkete sağlayacağı belirtildi. Şirketler, yine MEB temelli ikinci bir elektrikli Ford markalı otomobil için de görüşmelerini sürdürüyor. Volkswagen CEO’su Herbert Diess, Ford’un bu platformu ABD’de de kullanabileceğini dile getirdi ancak ABD’li üreticinin henüz böyle bir düşüncesi olmadığı gelen haberler arasında.

ford

Ford, Volkswagen temelli otomobillerinin yanı sıra Mustang esintilerine sahip olan Mach E SUV ve elektrikli F-150’de olduğu gibi Avrupa’da kendi altyapısını kullanan elektrikli modeller de sunacak.

Elektrikli otomobil teknolojisi henüz çok yeni sayılabileceği için markalar maliyeti düşürmek için bu tür ortaklıklara giderek daha fazla müşteriye ulaşmayı planlıyor.

Her iki şirketin yöneticileri de MEB platformunu paylaşmanın bunun için tasarlandığını söyledi. “Elektrikli otomobillerde daha fazla işbirliği göreceğiz, çünkü zamanlama ve pazarın nüfuzu net değil” diye konuşan Diess, MEB platformunu diğer otomobil üreticileriyle paylaşmak, geliştirme maliyetlerini yayarak elektrikli otomobilleri tüketiciler için daha uygun hale getireceklerini ve bunun çevreye de katkı sağlayacağını belirtti.

ford ve volkswagen

Ford CEO’su Heckett ise MEB platformunu ‘etkileyici’ olarak nitelendirdi. Heckett, MEB platformu hakkında, “Bu platformdan çok etkilendim ve ekiplerimiz onunla çalışmaktan heyecan duyuyor” ifadelerini kullandı.

Volkswagen ve Ford ilk olarak Ocak ayında ticari ve otonom araçlar konusunda ortaklık kurduklarını açıklamıştı. Bu anlaşma çerçevesinde geliştirilen araçlar, 2022’den itibaren satışa sunulacak.

Ortaklığın otonom araç kısmıyla ilgili olarak Volkswagen, Argo.AI teknolojisini kullanacak ve kendi otonom sürüş programını Argo ile birleştirecek. Argo programı içerisinde otonom araçlar Miami, Detroit ve Washington, DC dahil olmak üzere ABD’nin 5 şehrinde test ediliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu