Mercedes-Benz’in en heybetlileri bir araya geldi

Mercedes-Benz G-Serisi 40. yılını kutluyor. Bu kutlamalar çerçevesinde Alman üretici, G-Serisi ve Unimog’u bir araya getirdi.

Markanın off-road konusunda en yetenekli modelleri bazı noktalarda benzeşiyor olsa da farklı özelliklere sahipler; Unimog 70 yılı aşkın süredir dayanıklılığı ile ağır işler söz konusu olunca akla gelen ilk model olurken, Mercedes-Benz G-Serisi ise çok yönlü bir arazi aracı olarak öne çıkıyor.

40 yıldan beri yollarda olan G-Serisi, Mercedes-Benz’in ‘en uzun süre sunulan’ binek aracıdır. Her biri yüksek kalite standartlarında üretilen G-Serisi modellerinin %80’inin hala yollarda olduğu düşünülüyor.

Yıllardır sahip olduğu genel tasarımı koruyarak bu günlere gelen G-Serisi, merdiven tipi şasisi ve üçlü klitiyli diferansiyeliyle dikkat çekiyor. Yeni model ayrıca bu yıl ile birlikte daha fazla kişiselleştirme seçeneği sunacak.

Diğer yandan Unimog’a baktığımızda ise dünya çapında üstün arazi yetenekleri ve güvenilirliği ile bugün mevcut olan en yetenekli iş makinelerinden biri olarak öne çıkıyor. Unimog günümüzde yangın söndürme, tırmanca ve arama-kurtarma gibi birçok farklı alanda kullanılıyor.

Küçük Mercedes-Benz G-Serisi: Suzuki Jimny

Unimog 1946’da ilk olarak tarım için “motorlu çok amaçlı bir araç” olarak tasarlanmış. İlk nesil 50 km/s’lik azami süratiyle o günün tarım araçlarına göre iki kat daha hızlıydı. Önde ve arkada kilitli diferansiyele sahip olan araç, aynı zamanda dört tekerlekten çekiş sistemiyle de o günlerde oldukça sükse yapmıştı.

Yeni nesil modeller de selefinin izinden gidiyor. Mevcut model bulabileceğiniz en kabiliyetli arazi araçlarından bir tanesi olmayı sürdürüyor. 45 derecelik eğimli arazilerde rahatça hareket edebilen model, 76 derecelik yaklaşma ve uzaklaşma açılarına sahip. Aynı zamanda 1.2 metrelik su geçişleri de Unimog için sorun teşkil etmiyor. Başarılı model ayrıca 41 cm’lik yerden yüksekliğe sahip.

Mercedes-Benz, her ikisi de oldukça yetenekli olan bu modelleri bir araya getirerek rakiplerine adeta göz dağı verdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu