Red Bull’dan 1.88 saniyelik rekor pitstop

Formula 1’de Aston Martin takımının yeni pitstop rekorunu kırmasından sadece iki hafta sonra bu rekor tekrar kırıldı. Almanya GP’sinde Max Verstappen’in dört lastiğini sadece 1.88 saniyede değiştiren Red Bull pit ekibi, yeni bir rekor pitstop süresine imza attı.

Red Bull’un pit alanından çekilen bu video, takımın orta hamur lastikleri, slick lastiklerle nasıl hızlıca değiştirdiğini ortaya koyuyor. Pit sırasında herşey o kadar hızlı gerçekleşiyor ki, videoyu 0.25 hızda izlemenizi tavsiye ediyoruz. Böylece her bir görevlinin işini nasıl sorunsuzca yerine getirdiğini daha iyi görebilirsiniz.

Her bir ekip üyesinin çok önemli görevleri olsa da en çok baskı hissedenlerin ellerinde bijon tabancalarıyla lastikleri söküp takan görevliler olduğunu düşünüyoruz. Bu görevlilerin iki saniyeden kısa bir sürede lastikleri söküp geri takmaları gerekiyor. Bir yanlış hamle veya küçük bir hata, milisaniyelerin bile önemli olduğu bu organizasyonda çok büyük kayıplara neden olabilir.

Pitstopların bu kadar hızlı olmasındaki bir diğer ayrıntı ise her bir ekip üyesinin farklı bir görevinin bulunması. 20 kişinin yer aldığı bu ekiplerde aracı havaya kaldırmaktan, aracı dengede tutma ve lastikleri götürüp getirmeye kadar herkesin bir görevi var. Ahenk içinde çalışan bu ekipler kesinlikle büyük saygıyı hakediyor.

Red Bull Racing, Almanya’da çok başarılı bir yarışı geride bıraktı. Max Verstappen, Mercedes ve Ferrari ekiplerinin ve sürücülerinin yaptığı hataların da yardımıyla damalı bayrağı ilk göreb sürücü olmayı başardı.

Mercedes ekibinin, Hamilton‘un kırık kanadını değiştirmek için yaklaşık 50 saniye harcadığını hatırlatmakta da fayda var.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu