Bu Ferrari 599 GTB’yi, Çin’de 250 dolara satın alabilirsiniz

Sadece 250 dolara satın alabileceğiniz bu Ferrari Çin’de yeni sahibini bekliyor. Hayır, gözleriniz sizi yanıltmıyor, Bu Ferrari 599 GTB sadece 250 dolar.

Bir kazaya karışan bu otomobil, daha sonra Çin’in Dongguan kentindeki polis merkezine götürülmüş. Polisin eline geçtiğinde İtalyan süper otomobilinin sigortasız ve kayıtsız olduğu öğrenilmiş. Şuanda polisin mülkiyeti altında olan Ferrari 599 GTB, hiçbir tescile sahip olmadığı için ülkede kullanılması yasak. Bu da aracın sadece hurda metalinden faydalanılabileceği anlamına geliyor.

The Sun’a konuşan Dongguan Üçüncü Halk Mahkemesinden bir sözcü, ”Bu araç hakkında Araç Yönetim Ofisinde hiçbir bilgi bulunmadığından devredilemez ve kullanılamaz. Bu kadar ucuz olmasının nedeni bu. Bu otomobili bir hurda metal olarak gördük ve değerlendirme sonunda 2.430 Çin Yuanı (347 Dolar) fiyat biçildi. Açık arttırma için ise %30’luk bir fiyat indirimi yaptık.” ifadelerini kullandı.

Çürümeye bırakılan 11 adet Ferrari yeni sahiplerini arıyor

Otomobilin görsellerde bir toz tabakasıyla kaplı olduğunu görüyoruz ancak aracın motorunun çalıştığı iddia ediliyor. Kapsamlı iç-dış detaylı temizlik ile bu Ferrari 599 GTB yeni gibi görünebilir. Aracın kilometresi hakkında bir açıklama yapılmadı, ancak dürüst olalım, kilometre hiç önemli değil. Her ne olursa bu bir Ferrari ve açık artırma sadece 250 dolarlık bir başlangıc fiyatına sahip. Dünyadaki en yüksek kilometreli 599 olsa bile, bu hala müzayedeye katılacaklar için yüzyılın fırsatı.

Otomobilin Çin’den ihraç edilip başka bir yerde yol kullanımı için tescil edilip edilemeyeceği veya Çin’de kalması gerekip gerekmediği henüz net değil. Otomobil ülkeden ayrılamayacak olsa bile, bu araçtan elde edilebilecek çok para var. 599 GTB’nin sadece motorunun bile binlerce dolar edeceğini göz önüne aldığımızda, açık arttırmanın kazananı aracı parça parça satarak çok büyük bir kazanç elde edebilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu