Yeni BMW 2 Serisi Gran Coupe kamuflajlı yakalandı

Satışta bulunan çoğu segmentteki modellerini yeniledikten sonra küçük sınıfta premium bir 4 kapılı coupe ihtiyacı gören BMW, çok geçmeden rakiplerinin arasına girdi. Yeni 2 Serisi Gran Coupe, 2 Serisi Gran Tourer Minivan modeliyle karıştırılmamalıdır. Bu yeni model 1 Serisi ile aynı önden çekişli platformda doğuyor ve Mercedes CLA’nın direkt rakibi olarak karşımıza çıkıyor. BMW, kamuflajlı olarak adeta bir teaser yayınladı.

Yeni BMW 3 Serisi satışa sunuldu

BMW küçük sedan işine ilk girişini ( Çin ve Meksika için üretilen 1 Serisi sedanı saymazsak) önümüzdeki yılın başlarında yapacak. Daha doğrusu Kasım ayında Los Angeles Auto Show’da göreceğiz.

Otomobil 1 Serisi ile donanım olarakta ortak olacak. Yani motor seçeneklerinde M235i görmek mümkün. Bu M235i modelinin casus fotoğraflarını gördük. Normal 2 Serisi Gran Coupe’ye oranla daha kaslı ve daha sportif duruyor. 302 beygir 450 Nm tork değerine sahip 2.0 litrelik motor ile geleceği de kesinleşmiş durumda. Ayrıca 8 ileri Steptronic ve xDrive ile sunulacak. Bu söylediklerimiz X2 M35i ile birebir aynı.

Yeni 1 Serisi, Amerikan pazarı için uygun bir model değildi ancak 2 Gran Coupe ile pazardaki bu boşluğu dolduracak ve Mercedes CLA’ya doğrudan bir rakip olacak.

Önden çekişli olmalı ilk başta tepki görse de BMW küçük modellerinde arkadan itişli versiyon bırakmayacak. Güçlü versiyonlarda xDrive kullanılacak ve standart modeller önden çekişli olarak devam edecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu