Audi R8 şanzımanlı Lamborghini Huracan

Lamborghini gibi otomobil üreticilerinin artık manuel şanzımanlı otomobiller satmaması üzücü olsa da, tuning şirketlerinin onları hayatta tutmak için yatırım yapmaya istekli olduklarını bilmek güzel. Bir tuning şirketi Lamborghini Huracan için Audi R8 şanzımanını uygun görmüş.

Amerika Birleşik Devletleri’nden B is for Build isimli bir tuning dükkanı, dünyada bir ilk olan altı ileri manuel şanzımanlı Lamborghini Huracan’ı inşa etmişler.

İtalyan üretici Fabrikadan Lamborghini Huracan’ı sadece 7 ileri otomatik şanzıman ile satıyor olsa da, manuel severler için iyi haber B’de.

Reçete yeni olmamakla birlikte uzun zaman önce Teksas’taki European Auto Group adlı firma Ferrari F458 Italia, Ferrari F430 Scuderia ve 2020 Toyota Supra’ya manuel şanzıman yerleştirmişti. Bu çılgınlığın tarifinde ise Alman yapımı vites kutusu yer alıyor. B is for Build, bu VW Grubu ürününden yararlanarak Audi R8 manuel şanzımanlı bir Lamborghini Huracan ortaya koymuş.

‘’Büyük iş, büyük sorumluluk getirir.’’ diye söyleyen B son derece titizlikle çalışıyor.

Teknik bilgi verecek olursak, Audi R8 5.2 Lt motorundan 525 hp, 530 Nm güç üretiyor. Modelin 0-100 km/h ulaşması için sadece 3.9 sn gibi bir süreye ihityaç duyduğunu da belirtelim.

Lamborghini Huracan LP 610-4 V10 ise, 5.2 litrelik motoruyla 610 hp güç sunarken 560 Nm torka sahip. Huracan’ın 0-100 km/h 3.2 saniye. Her iki model de dört tekerlekten çekiş sistemine sahip.

İlgili Makaleler

4 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu