BMW M Patronu’ndan yeni M3 için müjdeli haber

BMW’nin M Departmanı başkanı Markus Flasch, M3 modelinde yer alacak birkaç önemli değişiklik hakkında bilgi verdi. Bu yıl Eylül ayında Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak olan olan G80 kod adlı 2021 BMW M3, M4 ile birlikte sergilenecek.

M patronu, yakında tanıtılacak olan M3’ün S58 kod adına sahip altı silindirli 3.0 litrelik çift turbo beslemeli motora ev sahipliği yapacağını söyledi. Bu motor yakında piyasaya sürülecek olan X3 M ve X4 M modellerinde görev yapan güç ünitesi ile aynı. 487 ve ve 517 beygir olmak üzere iki farklı versiyonla sunulacak olan modelde çeşitli kişiselleştirmeler de yapılabilecek. Standart M3 modelinin 487 beygir güce sahip olması beklenirken Competition paketine sahip versiyonun 517 beygirle sunulacağını düşünüyoruz.

m3

Aktarma organlarına göz atarsak, tıpkı BMW M5’te olduğu gibi standart olarak dört tekerlekten çekişe sahip olacak olan model, istendiği takdirde gücünü sadece arka tekerleklere iletebilecek.

Flasch ayrıca sürüş tutkunları için de, M logolu otomobillerin daha saf sürüş odaklı versiyonlarını da planladıklarını belirtti. M3 ve M4 Pure modelleri yaklaşık 450 beygir güce sahip olacaklar ve sadece manuel şanzımanla satın alınabilecekler. Elektronik diferansiyel kilidine sahip olacak olan bu özel versiyonlar arkadan itişli olarak sunulacak. Süsten uzak ve özüne bağlı olarak lanse edilen bu otomobiller teknoloji ve performanstan ödün vermek zorunda kalmadan “sürücü otomobili” deneyimi yaşamak isteyenlere özel olarak tasarlanmış.

Bakalım Mercedes-AMG C63, Audi RS4 ve RS5’in BMW’ye cevabı ne olacak.

Not: Standart yeni BMW 3 Serisi görselleri kullanılmıştır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu