Yeni nesil Citroen C4 elektrikleniyor

PSA’nın “Push To Pass” planının bir parçası olarak, Citroen C4 geri dönüş yapacak. Ancak yeni model kompakt bir hatchbackten fazlası olacak.

Citroen sözcüsü yeni C4’ün Nissan Leaf ve yakında tanıtılacak olan Volkswagen ID.3 de dahil olmak üzere sınıftaki diğer elektrikli otomobillere rakip olacağını belirtti. Yeni model bir batarya ve elektrik motoru paketine sahip olacak.

Bununla birlikte içten yanmalı motorlu versiyonlardan da henüz vazgeçilmemiş. Yeni nesil Citroen C4, benzinli ve dizel motorlu versiyonları ile Volkswagen Golf ve Renault Megane gibi modellere rakip olmayı sürdürecek.

Tüm bunların yanı sıra sözcünün yeni nesil C4 modelinden ‘Citroen’in yeni nesil C segment hatchback’i’ olarak bahsetmesi de soru işaretlerine neden oldu. Bu ifade, aracın model isminin de değişebileceği süşüncesini akıllara getirdi.

Marka sözcüsü yaptığı açıklamada ”Bir sonraki Citroen C-segment hatchback, PSA’nın yeni CMP platformunda benzinli, dizel ve yüzde 100 elektrik motorları sunacak.” ifadelerini kullandı.

Sözcüye ayrıca elektrikli modelin standart içten yanmalı versiyonlara göre ne gibi tasarım değişikliklerine sahip olacağı ve ne zaman tanıtılacağı da soruldu.

”Pazarlama hakkında konuşmak için henüz çok erken, ancak girişimimiz aktarma organları değişse bile aynı silüeti sunacak, sadece elektrikli sunulan modeller gibi değil.” açıklamsında bulunan sözcü, yeni modelin nerede ve ne zaman tanıtılacağının ise belli olmadığını dile getirdi.

Not: 2. nesil Citroen C4 görselleri kullanılmıştır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu