Sadece iki kişinin sahip olacabileceği Lexus LC Türkiye’de

Premium otomobil üreticisi Lexus, markanın ulaştığı teknolojinin ve tasarımın zirvesi olan LC 500 süper coupe modelini Türkiye’de sunmaya başlıyor. Hibrit motora sahip bu özel Lexus LC 500 modeline Türkiye’de bu yıl yalnızca iki kişi sahip olabilecek. Ekim ayından itibaren Lexus showroomlarında öncelikli olarak yerini alacak Lexus LC 500h, 359 HP güç üreten markanın en yeni 3.5 litrelik V6 hibrit motoruna sahip. Spor otomobilde lüksün tanımını yeniden belirleyen süper coupe LC 500h modeli 1 milyon 690 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Lexus markasının vizyonunu ortaya koyan LC 500 modeli ve Lexus’un Türkiye stratejisi hakkında değerlendirmeler yapan Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Ali Haydar Bozkurt, LC modelinin önemine değinerek, “Lexus markasının yeni tasarım felsefesini yansıtan LC’yi Türkiye’de satışa sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Birçok markanın sektörün mevcut durumu sebebiyle araç getirmekte çekindiği bir ortamda, biz hem yeni modellerimizi sunmaya hem de yatırımlarımıza devam ediyoruz. Son dönemde LS ve ES sedan modellerimizi sunduk. Şimdi ise markanın yeni tasarım anlayışını sergileyen süper coupe modelimiz LC’yi Türkiye’ye getirdik. LC herkesin beklediği, sürekli olarak ‘ne zaman geleceğini’ sorduğu bir modeldi.

Lexus’un konseptini bire bir üretime aktardığı ilk model olarak dikkat çeken LC’ye, bu yıl Türkiye’de sadece iki şanslı kullanıcı sahip olabilecek. Bu araçlardan biri İstanbul Lexus Dolmabahçe Showroom’unda ve diğeri de Ankara Lexus Mahall Showroom’unda sergilenecek. Her zaman söylediğimiz gibi Lexus sahibi olmak zaten ayrıcalıktır. LC’yi satın alacak iki müşterimiz ise, bu ayrıcalığı en özel haliyle yaşayacak. LC 500 modeli aynı zamanda Lexus’un liderlik ettiği lüks hibrit teknolojisine de sahip. Bu sayede yüksek performans sunmasının yanında yakıtı da en verimli şekilde kullanıyor. LC, Lexus markasının teknoloji ve tasarımda geldiği üst düzey noktayı temsil ediyor” dedi.

Dünyanın ilk 10 ileri otomatik şanzımanı LC’de

LC’nin 477 HP güç üreten 5.0 litrelik atmosferik motora sahip benzinli
versiyonu da, sipariş üzerine Türkiye’ye getirilecek. V8 motora sahip benzinli LC 500, dünyada lüks bir otomobilde ilk kez sunulan 10 ileri otomatik şanzımanıyla teknoloji konusunda da öncülük yapıyor. Konvansiyonel otomatik şanzımanlara göre daha hızlı çalışan 10 ileri Direct Shift şanzıman, 0.12 saniye ile insanın gözünü kırpma süresinin yarısı gibi bir sürede vites değişimi sağlıyor. Sistem aynı zamanda günlük sürüş rutinlerini öğrenerek en uygun vitesi seçiyor. Atmosferik V8 motora sahip LC 500, etkileyici sesiyle birlikte spor otomobil deneyimini farklı bir boyuta taşıyor. LC 500, 0-100 km/s hızlanmasını ise sadece 4.7 saniyede gerçekleştiriyor.

Yüksek Güvenlik Özellikleri

Yeni LC 500, tasarımı ve performansıyla olduğu kadar güvenlik özellikleriyle de etkileyici olmayı başarıyor. Araçta standart olarak yer alan Lexus Safety System+ ayrıca yeni geliştirilen çarpışma önleyici sistemlerine de sahip. Milimetrik radarı ile yayaları tanıma özelliğine sahip Ön-Çarpışma Sistemi (PCS), tüm hızlarda çalışan Adaptif Hız Sabitleme Sistemi, Şerit Takip Asistanı (LKA) ve Otomatik Uzun Huzmeli Far Asistanı (AHB) ile birlikte LC 500 üst düzey güvenlik sistemleri sunuyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu