Subaru WRX STI hiç bu kadar iddialı gelmedi!

Subaru WRX STI, çoğumuzun aklına Mitsubishi Lancer EVO ile olan rekabetiyle yer edinen, otomobil tarihinin en karakteristik ismi. İsmini duyduğumuzda dahi heyecanlanmamıza sebep olan otomobiller arasında. Son yıllarda bu ikonik özel modeli Avrupa pazarında pek fazla görmesek de, kendi ülkesinin sınırları içerisinde işler aynı seyretmiyor.

Tokyo Otomobil Fuarı kapsamında tanıtımı gerçekleştirilen WRX STI EJ20 Final Edition, sadece meraklılarının değil koleksiyonerlerin de ayrı bir ilgisini çekecek niteliğiyle tarihteki yerini alacak. Limitli otomobilden toplamda sadece 555 tane üretileceğini açıklayan Subaru, 1989 yılından beri devamlılığını sürdüren EJ motor kodunu taşıyan son seri olarak kayıtlara geçecek.

Bu özel ve nadir güzelliğin teknik verilerine bakacak olursak; Yeni Subaru Levorg’un prototip versiyonuyla aynı platformu paylaşan bu özel otomobilin ortaya çıkış noktası yine Japonya’ya özgü olan Type S versiyonundan başlıyor. Hikayenin asıl baş rol kahramanı olarak nitelendirebileceğimiz EJ20 motor ise 2.0 litrelik hacmiyle 304 beygir güç ve 422 Nm torkla kullanıcılarına keyifli sürüşü yaşatacağından hiç şüphemiz yok.

Dört tekerlekten çekişli altyapı ve 6 ileri manuel şanzıman birlikteliğiyle asfalta aktarılan bu değerler, Subaru’nun bu zamana kadar alıştığımız özgün sürüş deneyimiyle fark yaratacak. Yine Subaru denilince akla gelen altın sarısı jant seti ve mavi gövde renginin birlikteliği de WRX STI EJ20 Final Edition’a bakış açımızı her zaman ayrı bir anlamla süsleyecek.

Japonya’da yaklaşık 38.000 dolarlık başlangıç fiyatıyla satışa sunulacak olan EJ20 Final Edition için sipariş süreci aralık ayında son bulacak. Önümüzdeki yıldan itibarense yeni bir yüz ve yeni bir motor dinamiğiyle maceraya yeni STI katılacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu