Volkswagen’den Rusya’ya Polo Sedan

Volkswagen, 2017’nin sonlarında Latin Amerika pazarı için Virtus’u tanıttığında, Polo Mk6 tabanlı bir sedan modelin diğer pazarlar için de mümkün olabileceğini düşünüyorduk. Nihayetinde, bu fikir gerçeğe dönüştü ve Alman üretici, Rusya pazarında satılacak olan Volkswagen Polo Sedan modelini tanıttı.

Wolfsburg merkezli şirket MQB A0 platformunun Rusya pazarı için pahalı olacağını düşünmüş olacak ki, PQ23 platformu üzerinde yükselen Skoda Rapid tabanlı bir Polo Sedan üretmiş.

Volkswagen, Skoda Rapid’den uzaklaşmak için araçta logo değişikliklerini yanı sıra Volkswagen Jetta’ya benzer bir ön yüz tercih etmiş. LED stop lambaları ile de yine Volkswagen kendi tasarım dilini bu araca aktarmayı başarmış gibi görünüyor.

Araca yandan baktığımızda ise Skoda Rapid ile olan akrabalığı ortaya çıkıyor. İç bölümde de yine Çek kuzeni ile benzer bir yapı görüyoruz. 3 kollu bir direksiyon simidine ev sahipliği yapan aracın bilgi-eğlence sistemi ekranı havalandırma menfezlerinin üzerine konumlandırılmış. Bu ekran 6.5 ve 8.25 inç olarak tercih edilmesinin yanı sıra Active Info Display bilgi-eğlence sistemi satın alındığında ise 10.25 inçlik dokunmatik bir ekranla karşılaşıyoruz.

Rusya’da Origin, Respect, Status ve Exclusive olmak üzere dört farklı donanım seviyesi sunan Polo Sedan, 3 farklı benzinli motorla satın alınabilecek. 1.6 litrelik atmosferik MPI motor 90 ve 110 beygirlik iki seçenekle karşımıza çıkıyor. 90 beygirlik versiyon standart olarak 5 ileri manuel şanzımanla sunulurken, 110 beygire sahip olan modelde 6 ileri otomatik vites seçeneği de mevcut olacak. 125 beygir güç üreten 1.4 TSI motor ise 7 ileri DSG şanzımanla eşleştirilmiş.

Yeni Volkswagen Polo Sedan, 4.483 mm’lik uzunluğa ve 1.484 mm yüksekliğe sahip olacak. 550 litrelik geniş bir bagaj hacmi sunan model, 170 mm’lik yerden yüksekliğiyle de dikkat çekiyor.

2020 Volkswagen Polo Sedan, Skoda Rapid’de olduğu gibi Rusya’nın Kaluga kentindeki Volkswagen Group Rus tesislerinde üretilecek. Rusya’da bu yaz satışa sunulması beklenen modelin, diğer pazarlarda sunulup sunulmayacağı ise henüz bilinmiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu