Rolls-Royce, ortadan motorlu bir süper otomobil üretseydi?

Rolls-Royce, belki de dünyadaki en lüks araçları üretiyor, ancak şirket süper otomobil üretme konusunda ise hiç istekli görünmüyor. Rain Prisk adlı internet sitesi ise Rolls-Royce logolu bir süper otomobilin nasıl görüneceğini hayal etmiş ve şaşırtıcı derecede güzel bir çalışma ortaya çıkmış.

Ön bölümdeki ince farların Rolls-Royce Phantom Coupe’den alındığını görüyoruz. İngiliz markanın klasik köşeli ızgarası ise daha ince bir şekilde karşımıza çıkıyor. Markanın sembolü olan Spirit of Ectasy heykelciği ise kaputun üzerinde gururla durmaya devam ediyor.

Rolls-Royce’nin süper otomobili ortadan motorlu olduğundan kabin geleneksel modellere göre daha öne taşınmış durumda. Yukarı doğru açılan kapılar ve dar yan aynalar sportif görünümü desteklerken kalın C sütunu da agresifliğe katkıda bulunuyor. Tasarımcı, Rolls-Royce’un bir başka simgesi olan sabit logolu jantları da ihmal etmemiş.

Tasarımcı Rolls-Royce’un olası süper otomobilinin arkadan nasıl göründüğünü göstermemiş olsa da, oldukça basit çizgilere sahip olacağını söyleyebiliriz.

Rolls-Royce’nin lüks otomobiller konusunda sadık bir müşteri kitlesi var ancak eğer İngiliz üretici bir performans otomobili üretmek isteseydi ve bunun için BMW’den yardım alsaydı, eminiz ki insanlar o otomobili de seve seve satın alırdı. Böyle bir araç ortaya çıkması durumunda, bir başka İngiliz lüks otomobil üreticisi olan Bentley’nin Continental GTC modelinin ortadan motorlu alternatifi olabilirdi diye düşünüyoruz. Bununla birlikte, BMW’nin kendisinin bir süper otomobil piyasaya sürmesi beklenmiyorken, Rolls-Royce’a bir tane inşa etmesinin hiç şansı yok diyebiliriz.

Not: Bu çalışma, Rain Prisk tarafından bağımsız olarak tasarlanmış bir örnektir.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu