Volkswagen sportif SUV modelini tanıttı: Nivus

Volkswagen, yeni coupe formlu SUV modelini tanıttı. Polo altyapısı üzerinde yükselen Nivus, birçok pazarda satışa sunulacak.

Markanın MQB platformu üzerinde yükselen sportif SUV model, ilk olarak Güney Amerika’da satışa sunulacak. Önümüzdeki günlerde Brezilya’da yollara çıkması beklenen model daha sonra Arjantin ve diğer Güney Amerika ülkelerinde satın alınabilecek. 2021 yılının ikinci yarısına gelindiğinde ise Nivus, Avrupa ve uluslararası diğer pazarlarda piyasaya sürülecek.

Polo’ya oranla daha yüksek bir yapıya sahip olan Nivus, sahip olduğu plastik gövde kaplamalarıyla da karakterini ortaya koyuyor. Segmentindeki en geniş iç hacme sahip araçlardan biri olarak gösterilen Nivus, 415 litrelik bagaj hacmiyle de bunu kanıtlıyor.

T-Cross‘tan daha uzun olan Nivus, 4.266 mm’lik boyuyla dikkat çekiyor. 1.757 mm’lik genişliği T-Cross ile benzerlik gösterirken, aracın coupe formlu yapısı alçak tavanı da beraberinde getiriyor. Yeni model, 1.493 mm’lik yüksekliği ile T-Cross’a oranla oldukça düşük bir yükseklik sunuyor. Yeni modelin dingil mesafesi ise 2.566 mm olarak ölçülmüş.

Coupe formu destekleyen sportif detaylar

Tasarım olarak baktığımızda ise tabi ki ilk olarak eğimli tavan çizgisi gözümüze çarpıyor. Aydınlatma elemanları büyük oranda T-Cross ile benzerlik gösteriyor olsa da detaylarda bu modelden ayrıldığını ve daha sportif bir görünüm ortaya koyduklarını görüyoruz. Sportif karakterini ortaya koyan bir spoylere sahip olan Nivus’da bu yapı 17 inçlik alaşım jantlarla da desteklenmiş.

İç mekana geçtiğimizde ise kokpitin neredeyse tamamen Volkswagen Polo’dan alındığını görüyoruz. Araçta, 10.25 inçlik dijital gösterge ekranına, 10 inçlik bilgi-eğlence sistemi ekranı eşlik ediyor. Bu sistemin multimedya arayüzü tamamen Brezilya’da geliştirilmiş.

Polo’dan farklı olarak bilgi-eğlence sistemindeki fiziksel tuşlara da veda edilmiş. Ancak asıl değişiklik olarak bağlantı hizmetleri ve servisler gösteriliyor. Sistem aracılığıyla kullanıcılar Volkswagen’in müşterilerine sunduğun özel sanal mağaza VW Play APP’lere erişebiliyorlar. Uygulamalara doğrudan VW play üzerinden ulaşılabilindiği gibi mevcut 10 GB’lik bellek kullanılarak da indirilebiliyor. Sanal mağazda otopark, sesli kitaplar, sigorta, müzik akışı, navigasyon, yemek siparişi gibi pek çok uygulamalar sunuluyor. Bilgi-eğlence sisteminin Android Auto ve Apple CarPlay destekli olduğunu da hatırlatalım.

Güney Amerika’da VW Nivus, 116 beygir güç üretebilen 1.0 litrelik TSI turboşarjlı üç silindirli benzinli motorla sunuluyor. 200 TSI olarak adlandırılan motor, ethanol ile de çalıştırılabiliyor. Bu durumda aracın 128 beygir güç ve 200 Nm tork sunduğu belirtildi. 6 ileri otomatik şanzımanla gücünü ön tekerleklere ileten modelde dört tekerlekten çekiş seçeneği ise bulunmuyor.

Güvenlik sistemlerine göz attığımızda, Nivus’un Yorgunluk Dedektörü, ESC (Elektronik Denge Kontrolü), Yokuş Kalkış Desteği (HHC) ve geri görüş kamerası ile donatılmış olduğunu görüyoruz. Adaptif Hız Sabitleyici ve Otonom Acil Durum Freni de yine sunulan sistemler arasında.

Volkswagen, Güney Amerika pazarında sunulacak olan Nivus modellerini Brezilya’daki Anchieta, São Bernardo do Campo tesislerinde üretilecek. Modelin Avrupa versiyonları ile ilgili detaylı bilgi ise daha sonra açıklanacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu