Tesla Model 3 sahibi hırsızlarla dalga geçti!

Otomobil hırsızlığı tüm dünyanın karşılaştığı bir sorun ancak araçlardaki teknoloji arttıkça hırsızların işleri de zorlaşıyor gibi görünüyor. Bu Tesla Model 3 sahibi de teknolojinin nimetlerinden yararlanarak hırsızları alt etmeyi başarmış.

Aracın camlarını açıp kapayan, bir yandan da kornayı sürekli çalan Brett hırsızların işini hiçbir şekilde kolaylaştırmamış

A Current Affair’in yaptığı habere göre Annabelle Brett aracının alarmını duyduğunda işe gitmek için hazırlanıyormuş. Bir arkadaşının otomobili kontrol etmesi ile birlikte aracın çalındığı ortaya çıkmış. Olaylar ise bundan sonra başlıyor.

Çoğu kişi bu noktada hemen polisi arardı ancak Brett, Tesla uygulamasını açtı ve arabasının oldukça yakında olduğunu farketti. Aracın eve yakınlığını göz önüne alan Brett hırsızları takip etmeye ve yetkilileri bilgilendirmeye karar verdi.

Bununla da kalmayan Tesla Model 3 kullanıcısı, telefonundaki uygulama üzerinden aracındaki bazı özellikleri kontrol edebildiği aklına geldi ve planını uygulamaya başladı. Hırsızları takip etmeyi sürdürürken bir yandan aracın camlarını açıp kapayan, bir yandan da kornayı sürekli çalan Brett hırsızların işini hiçbir şekilde kolaylaştırmamış.

Tesla Model S, hırsızlar tarafından işte böyle çalındı!!!

Tüm bunların üzerine hırsızlar en sonunda aracı terk edip kaçmaya karar vermiş. Hırsızlar yaşadıkları şok ile birlikte kaçarken hata yapmayı da sürdürmüşler. Bir tanesi alet çantasını arabada unuturken diğeri ise adresinin yazdığı bir zarf içerisinde ehliyetini araçta bırakmış. Tüm bunlar olmasa bile aracın Sentry modu tüm yaşananları kaydetmişti.

Tüm bu kanıtlar ile birlikte polislerin bir hırsızı kısa sürede yakaladığı belirtildi. Diğer hırsızın da çok geçmeden tutuklandığı söyleniyor.

Hırsızların ilk etapta aracı çalmaları büyük soru işaretleri bırakmış olsa da pratik zeka ve teknoloji ile birlikte Tesla Model 3 sahibine yeniden dönmüş oldu.

Aracın çalınma anını ve yaşananları aşağıdaki link üzerinden izleyebilirsiniz.

https://www.facebook.com/watch/?v=3369061069857292

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu