2021 Honda Civic prototipi görücüye çıktı

Honda yeni nesil Civic modelinin prototipini tanıttı. Her ne kadar 2021 Honda Civic Prototype olarak adlandırılmış olsa da üretim modelinin de görseldeki araçtan çok uzaklaşmasını beklemiyoruz.

Yeni nesil Honda Civic, 2021 yılının bahar aylarında satışa sunulacak

Civic’in 11. neslinin mevcut modele göre daha şık ve sofistike bir tasarıma sahip olduğunu söylemek yanlış olmaz. Genel anlamda daha sade ve pürüzsüz çizgilere sahip olan aracın yeni neslinde daha fazla insana hitap etmesini bekliyoruz. 2021 yılının bahar aylarında ilk olarak sedan karoserle yollara çıkacak olan modelin daha sonra hatchback ve Type R modelleriyle de tanışacağız.

Japon otomobil üreticisi ‘ince ve hafif’ tasarım felsefesiyle yola çıktığı 11. nesil Civic modelinde daha alçak ön bölüm ve omuz çizgisine yer verilmiş. İnce ön ızgara ve farlar ile ön bölümde sade bir çizgi elde eden Honda, geniş hava girişi ile buraya hareket kazandırmış. Ön çamurluktan stop lambalarına kadar uzanan keskin omuz çizgisi aracın bütünlüğünü yansıtırken genel genişliğin de arttığını söyleyebiliriz.

Arka bölüme geçtiğimizde ise mevcut modele göre çok daha olgun stop lambaları bizleri karşılıyor. Bu bölümde de pürüzsüz yüzeylere devam edilirken tampona entegre çift egzoz çıkışı ise oldukça güzel duruyor. Egzoz çıkışlarının üretim modeline taşınmasını ise maalesef beklemiyoruz. Prototip modelin Solar Flare Pearl olarak adlandırılan turuncu renginin de aracın görünümüne olumlu katkıda bulunduğunu söyleyebiliriz.

İlk defa tamamen dijital gösterge paneli

2021 Honda Civic prototipinin iç mekanından bir görsel paylaşılmazken, Japon üretici bu bölümün bir eskizini yeterli görmüş. Minimalist bir tasarım ile mümkün olduğunca az tuşa yer verilen iç mekanda 9 inçlik bilgi-eğlence sistemi ekranı dikkat çekiyor. Ekranın hemen alt tarafına konumlandırılan havalandırma menfezleri ise yolcu bölümüne kadar uzanarak genişlik hissini arttırıyor. Bu bölümde kullanılan bal peteği görünümlü ızgaraların da hoş bir detay olduğunu söylemekte yarar var. Sade direksiyon simidinin arkasında ise bizi yeni nesilde dijital bir gösterge paneli bekliyor.

Yeni tasarımın yanı sıra Honda, yeni Civic’in yeni aktif ve pasif güvenlik sistemleri sunacağını, aynı zamanda yeni hava yastığı tasarımlarına da ev sahipliği yapacağını belirtti. Ayrıca, 2021 Civic modelinde yolcu ve yaya çarpışma korumasını iyileştiren Advanced Compatibility Engineering gövde yapısının yeni nesli de yer alacak.

Honda, Türkiye’deki fabrikasının da kapatılmasının ardından 2021 Civic modelinin Kuzey Amerika’da üretileceğini açıkladı.

Yeni tasarımıyla oldukça temiz bir görünüme kavuşan 11. nesil Civic’i biz oldukça beğendik. Sizin 2021 Honda Civic hakkındaki düşünceleriniz neler?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu