2021 Jeep Compass yeni iç mekanıyla geldi

Jeep, 2021 Compass modelini Guangzhou Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkardı. Dışarıda revize edilen tasarım ögelerine yer verilen SUV modelde asıl değişiklik ise iç mekanda gerçekleşmiş.

Dış bölümde yapılan değişikliklerin aksine iç mekanda önemli gelişmeler bulunuyor

Dış tasarımdan başlayacak olursak değişiklikleri ilk bakışta farketmez zor olsa da genişleyen ön ızgara ve elden geçirilen sis lambaları dikkat çekiyor. Yenilenen modelin ön tamponunun da dikdörtgen formlu geniş hava girişi ile daha sportif göründüğünü söyleyebiliriz.

2021 Jeep Compass Trailhawk ise daha farklı bir ön yüz ile bizleri karşılıyor. Çift girişli bir hava girişine sahip olan Trailhawk kırmızı çeki demiri ile de karakterini ortaya koyuyor.

Dış bölümde yapılan değişikliklerin aksine iç mekanda önemli gelişmeler bulunuyor. Yeni bir direksiyon simidine ev sahipliği yapan ara. 10.1 inçlik dijital gösterge paneline de kavuşmuş. 10.25 inçlik bilgi-eğlence sistemi ekranı dahil olmak üzere ön konsol tasarımı baştan aşağıya değişen modelin çağımızı yakaladığını söyleyebiliriz.

Değişiklikler bunlarla sınırlı kalmıyor, yeni vites topuzu ile birlikte tamamen değişen bir orta konsola sahip olan Compass’ta kablosuz şarj bölüm de yerini almış. Tüm bu gelişmelerin yanı sıra metalik detaylarla süslenen iç bölüm selefine göre çok daha modern görünüyor.

Gelen bilgilere göre ilk etapta Çin’de sunulacak olan Compass iki farklı motora ev sahipliği yapacak. Giriş seviyesinde yedi ileri çift kavramalı şanzımanla eşleştirilmiş 1.3 litrelik turbo beslemeli motor yer alacak. Önden çekişli kurulama sahip olan bu modelin yanı sıra dört tekerlekten çekiş sistemi ile sunulacak 1.4 litrelik turbo beslemeli motor seçeneği de yer alacak. Bu motorun ise 9 ileri otomatik şanzımanla sunulacağı gelen haberler arasında.

Makyaj ile birlikte özellikle iç bölümde daha modern bir görünüme kavuşan 2021 Jeep Compass, ilerleyen dönemde ise benzer motor seçenekleri ile ülkemizde yer alacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu