Intercity İstanbul Park’ta yeni asfalt ile birlikte rekor geldi

Ferrari 488 Pista ile İstanbul Park’a çıkan Mustafa Mehmet Kaya 2.05:961’lik derecesi ile pist rekorunu kırmayı başardı

Hepinizin bildiği gibi koronavirüs nedeniyle Formula 1 takviminden bazı ülkelerin çıkarılması üzerine Türkiye GP’si organizasyona ev sahipliği yapma fırsatı yakalamıştı. Pandeminin ülkemize yaptığı tek olumlu katkı olarak sayabileceğimiz yarışta Intercity İstanbul Park pisti cuma günü yapılan antrenman turları da dahil olmak üzere bizlere oldukça keyifli dakikalar yaşatmıştı.

Ülkemizin bu büyük organizasyona ev sahipliği yapması kesinleştiğinde yarışa 80 gün gibi kısa bir süre kalmıştı. Hızlı bir çalışmanın ardından ilk etapta uzun süredir kullanılmayan pistin asfaltının sadece küçük onarımlarla yarışa hazırlanacağı planlanmış olsa da daha sonra Ulaştırma Bakanlığı’nın iyi niyetli hamlesi ile asfalt tamamen yenilenmişti.

Asfaltın yenileme çalışmalarının bitmesinin ardından ilk organizasyonun Formula 1 olması kafalarda oldukça büyük soru işaretlerini de beraberinde getirmişti. Organizasyon başladığında ise soğuk hava ile birlikte çoğu pilotun ortak yorumu ‘buz üzerinde otomobil kullanmak gibi’ olmuştu. Her ne kadar olumsuz tepkiler olsa da bu durumu eğlenceli bulan pilotlar da yok değildi. En sonunda ise Hamilton’ın 7. şampiyonluğunu garantilediği ve Michael Schumacher’i yakaladığı unutulmaz bir yarışı geride bıraktık.

Yeni asfalt ile gelen rekor

Formula 1’in geride kalmasının ardından artık tüm gözler Intercity‘nin yapacağı pist günlerine çevrilmişti. En sonunda pist günlerine kavuşan otomobil severler yeni asfaltı test etme fırsatı yakaladılar. İlk pist günü gösterdi ki, yeni asfaltın kayganlığı Formula 1 araçlarının etkisiyle kendini mükemmel bir yol tutuşa bırakmış. Pist rekorunun kırılması da artan yol tutuşun kanıtı niteliğinde oldu.

Ferrari 488 Pista ile İstanbul Park’a çıkan Mustafa Mehmet Kaya 2.05:961’lik derecesi ile pist rekorunu kırmayı başardı. Pistin daha önceki rekorunu İtalyan G.Piccini 2.06:582 ile elinde bulunduruyordu. Mustafa Mehmet Kaya’nın daha önce Porsche 911 GT2 ile pistte 2.06:856’lık bir tur zamanı da bulunuyor. Mustafa Mehmet Kaya’nın 2019 Nürburgring Endurans Serisi SP8T kategorisinde şampiyon olduğunu da hatırlatmakta yarar var. Başarılı pilotumuzu buradan bir kez daha kutluyoruz.

Bu sonuçlarla birlikte asfaltın eskisine oranla çok daha iyi hale geldiği oldukça açık. Yeni asfalt kayganlığını kaybettikten sonra Formula 1 yarışlarına ev sahipliği yapmış olsaydık nasıl bir yarış olurdu merak etmekten kendimizi alamıyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu