Lewis Hamilton şövalyelik ünvanı aldı

2020 Formula 1 Sezonu ile birlikte Michael Schumacher’i yakalayarak 7. şampiyonluğuna uzanan Lewis Hamilton’a bir onur daha. Lewis Hamilton şövalyelik ünvanı ile taçlandırıldı.

7. şampiyonluğun ardından Hamilton, emekliliği beklenmeden şövalyelik ünvanına layık görüldü

Formula 1 içerisinden daha önce beş kişi bu onura layık görülmüştü ancak hepsi emekli olduktan sonra bu şerefe nail olmuştu. Hamilton ise emekli olmadan bu onuru kazanarak yine bir ilke imza attı. Tabi ki Hamilton’ın Mercedes F1 takımı ile olan sözleşme müzakerelerinin olumlu sonuçlanacağını düşünerek bu yorumda bulunuyoruz.

Aslında bir süredir Hamilton’un şövalyelik alacağına dair söylentiler bulunuyordu ancak İngiliz pilotun vergiler nedeniyle Monako’da ikamet ettiği iddiaları bu durumun önüne geçiyordu. Bu durum ise İngiliz başbakanı Boris Johnson’ın devreye girmesi ile değişti. Johnson, bir istisna yapılmasını ve bu yılki onur listesine Hamilton’ın da eklenmesini rica etti. Hamilton’un ikamet adresinin Monako olması sorunu ise ‘Diplomatik ve Denizaşırı Liste’ye dahil edilerek kitaba uydurulmuş.

Hamilton, 2008’de kazandığı ilk şampiyonluğun ardından, “Birleşik Krallık’ı yurtdışında ve uluslararası alanda olağanüstü hizmet vermiş kişileri” takdir eden bir Britanya İmparatorluk Nişanı almıştı. 7. şampiyonluğun ardından ise Hamilton emekliliği beklenmeden şövalyelik ünvanına layık görüldü. Hamilton’dan önce sürücü olarak Sir Stirling Moss, Sir Jackie Stewart ve Sir Jack Brabham’ın yanı sıra Williams’ın kurucu ortakları Sir Frank Williams ve Sir Patrick Head bu ünvana layık görülmüştü. Ayrıca Lewis Hamilton şövalyeliğini ‘yurtdışı’ listesinde alan ilk sporcu olacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu