2021 Skoda Fabia’dan ilk görsel geldi

Skoda tamamen yeni 2021 Fabia modelinin ilk teaser görselini paylaştı. Yapılan paylaşım ile birlikte modelin lansmanının bahar aylarında yapılacağı belirtildi.

Yeni mimari ile birlikte Skoda Fabia her türlü modern donanım ve sürücü destek sistemlerine uyumlu hâle geliyor

2014 yılında üretime giren üçüncü neslin yerini alacak olan modelin tıpkı ağabeyi Scala‘da olduğu gibi 2018 Vision RS konseptinden esintiler taşıması bekleniyor.

2021 Skoda Fabia, yeni nesil ile birlikte yeni bir platforma da geçiş yapacak. 4. nesil Fabia, Volkswagen Polo, Volkswagen T-Cross, Seat Ibiza, Seat Arona, Audi A1 ve Skoda Kamiq ile birlikte MQB A0 platformunu kullanacak. Yeni model ayrıca Volkswagen’in daha düşük yakıt tüketimi ve emisyon değerlerine sahip EVO serisi motorlarına da ev sahipliği yapacak. Bu motorların 7 ileri DSG ve 6 ileri manuel şanzımanla eşleştireceğini şimdiden söyleyebiliriz.

Yeni mimari ile birlikte 2021 Skoda Fabia her türlü modern donanım ve sürücü destek sistemlerine uyumlu hâle geliyor. Bunun yanı sıra arka koltuktakiler için daha fazla diz ve baş mesafesi sunacak olan Fabia’nın bagaj hacminin de yaklaşık olarak 50 litre artması bekleniyor.

Başarılı modelin yeni neslinde 5 kapılı hatchback karoserin yanına station-wagon Fabia Combi de ürün gamındaki yerini alacak. Toplam Fabia satışlarının %34’ünü station-wagon versiyon olarak satan Skoda, bu başarılı formülden yakın zamanda vazgeçmeyecek gibi görünüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu